Ingredientai (2 asm.):
- 2 gabaliukų vištienos filė, maždaug po 150 g kiekvienas;
- 1 valg. šaukšt. neutralaus aliejaus, skirto kepimui;
- 1 skiltelės česnako, petrinto;
- 3 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 2 valg. šaukšt. juodojo balzamiko acto;
- 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
- druskos;
- pipirų;
- 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų.
Gaminimas:
1. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, kiekvieną gabaliuką padalinant į 3-4 dalis. Sudėkite vištieną į dubenėlį, apliekite aliejumi, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais ir gerai sumaišykite. Leiskite marinuotis bent 15 min.
2 Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite keptuvę, be papildomų reibalų, sudėkite vištienos juosteles, kepkite jas po maždaug 3-4 minutes, iš kiekvienos pusės, kol iškeps, perdėkite į lėkštę ir pridenkite, kad neatvėstų.
3 Į keptuvę supilkite medų, balzamiko actą ir sojos padažą, virinkite apie minutę, kol padažas sutirštės, tada sudėkite apkeptus vištienos gabaliukus, kaitinkite juos vartydami apie minutę, kol visiškai pasidengs padažu.
4. Mėgaukitės nedelsdami, apibarstę sausoje keptuvėje iki aukso spalvos pakepinę sezamų sėklas.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.