Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: moliūgų ir bulvių blynai

Labai mėgstu paprastus bulvinius blynus, bet taip pat mėgstu įvairovę. Šįkart bulves sumaišiau su moliūgais ir nepasigailėjau. Saldžiai aromatingi, sotūs ir gardūs blynai praskaidrins net ir labiausiai darganotą žiemos vakarą – ne tik savo skoniu, bet ir saulėta spalva.
Dangira Šimašiutė ir jos kepti blynai
Dangira Šimašiutė ir jos kepti blynai / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 800 g moliūgo, be žievės, sutarkuoto burokine tarka (naudojau sviestinį, kriaušės formos, tačiau tiks bet koks);
  • 600 g bulvių, nuskustų, sutarkuotų burokine tarka;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • žiupsnelio muškato riešuto;
  • žiupsnis kajeno pipirų;
  • druskos;
  • 3 valg. šaukšt. moliūgų sėklų;
  • alyvuogių aliejaus kepimui;

patiekimui:

  • grietinės, graikiško jogurto;
  • truputis rūkytos lašišos (nebūtinai).
Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai
Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai

Gaminimas:

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai
Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“. D.Šimašiutė yra išleidusi ir knygą „Prancūzijos virtuvė“, kurioje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai