Hokaido moliūgai yra labai ryškios spalvos, nedidukai, pasižymintys gana ryškiu skoniu, o svarbiausia – labai minkšta odele, tad jų nereikia lupti. Žinoma, šiai sriubai galite naudoti bet kurį kitą moliūgą, net ir tą, kurį netyčia sugadinote, kai bandėte pasidaryti Helovino dekoracijas. O pagardinti šią sriubą galite ir tiesiog kepintomis moliūgų sėklomis.
Ingredientai (3–4 asm.):
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 600 g Hokaido moliūgo, pjaustyto kubeliais;
- 150 g raudonųjų lęšių;
- 600 ml vištienos sultinio;
- 100 ml kokoso pieno;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- pipirų;
- mažo žiupsnelio druskos.
pagardinimui:
- 2 valg. šaukšt. kalendrų sėklų;
- 2 valg. šaukšt. moliūgo sėklų;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol pradės gelsti – apie 4 minutes. Tada suberkite moliūgo kubelius, pakepkite minutę, suberkite lęšius, supilkite vištienos sultinį ir leiskite ramiai virti apie 25–30 minučių.
2. Kai moliūgas bus minkštas ir lęšiai išvirę, sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite kokoso pienu, citrinos sultimis, pipirais, gal dar trupučiu druskos, jei sultinys nebuvo labai sūrus.
3. Pagardui elektrine trintuve sumalkite kalendrą ir moliūgo sėklas drauge su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais.
4. Pilkite sriubą į lėkštes, apšlakstykite pagardu ir mėgaukitės.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.