Ingredientai (24 vnt.):
- 40 g sviesto ir dar trupučio formelėms patepti;
- 4 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. grietinės;
- 100 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 100 g rūkytos lašišos;
- 1 valg. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
- 1 valg. šaukšt. kapotų krapų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 C°.
2. Sviestą ištirpinkite ant lengvos ugnies. Leiskite atvėsti.
3. Virtuvine šluotele paplakite kiaušinius. Supilkite į juos tirpintą sviestą.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Maišydami, po truputį suberkite į kiaušinių mišinį. Įmaišykite ir grietinę.
5. Lašišą supjaustykite labai smulkiais kubeliais, įmaišykite į tešlą drauge su citrinos žievele ir kapotais krapais. Pagardinkite druska, pipirais.
6. Į sviestu pateptas madlenų formeles, dėkite po šaukštą tešlos, bet tik tiek, kad prisipildytu 3/4 formelės. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.
7. Mėgaukitės dar šiltais arba atvėsusiais pyragėliais.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.