„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: obuolių žiedų spurgos

Kartais man norisi kažko tokio jaukaus ir paguodžiančio, bet greito. Lauke lyja, tad mano draugas yra šiltas pledas ir garuojantis karšto šokolado puodelis. O kas prie jo? Obuolių žiedų spurgos, greitos, kaip patys gardžiausi močiutės blynai – idealus kepinys.
Dangira Šimašiutė ir jos keptos spurgos
Dangira Šimašiutė ir jos keptos spurgos / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Vėliau iš spintos trauksiu guminius batus, eisiu pasivaikščioti, o kai grįšiu, manęs lauks dar keletas spurgučių. Jos bus jau gerai atvėsusios, bet nieko tokio, mane sušildys dar vienas karšto šokolado puodelis.

Ingredientai (4 asm.):

  • 250 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 ml pieno;
  • žiupsnelis druskos;
  • 4 vidutinio dydžio obuoliai;
  • 1 l aliejaus kepti;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus apvolioti;
  • cukraus pudros pabarstyti.
Dangiros Šimašiutės nuotr./Obuolių žiedų spurgos
Dangiros Šimašiutės nuotr./Obuolių žiedų spurgos

Gaminimas:

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su pienu, pamažu įmaišykite į miltų mišinį.

3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki stangrių putų, atsargiai įmaišykite į tešlą.

4. Obuolius nulupkite. Jei turite įrankį obuolių šerdelėms pašalinti bus gera proga jį panaudoti, o jei ne, tada bulvių skustuvu pašalinkite obuolio šerdelę taip, kad vietoje jos liktų skylė, tada supjaustykite obuolius pusės centimetro storio griežinėliais.

5. Aliejų įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Obuolio griežinėlius gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, merkite į tešlą.

6. Kepkite tešloje apvoliotus obuolius įkaitusiame aliejuje apie 1 minutę iš kiekvienos pusės, išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite ant virtuvinio popieriaus nuvarvėti. Jei tešla ruduoja per greitai, aliejus yra per karštas, sumažinkite kaitrą.

7. Dar šiltas spurgas apvoliokite cukrumi. Taip paruoškite visus obuolių žiedus.

8. Apiberkite dar trupučiu cukraus pudros ir mėgaukitės šiomis spurgutėmis dar šiltomis!

Pastaba: tešla kepdama išsipūs, tad nesistenkite per daug padengti tešla obuolio. Jei bus per daug tešlos, spurga keps ilgiau, paviršius labai paruduos, o viduje gali likti neiškepusios tešlos.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Obuolių žiedų spurgos
Dangiros Šimašiutės nuotr./Obuolių žiedų spurgos

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“