Ingredientai (8-10 porcijų):
- 200 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 3 kiaušiniai;
- 100 g natūralaus jogurto;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 180 g fetos sūrio;
- 180 g vyšninių pomidoriukų;
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite 180 C.
2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.
3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.
4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.
5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.