Kad dar turėtų ir kiek sotumo, į kopūstus aš įmaišiau ir truputį virtų ryžių – salotos lieka labai lengvos ir ypač tiks tiems, kas bando savo kūną paruošti vasaros sezonui.
Ingredientai (2 asm.):
- 100 g ilgagrūdžių ryžių;
- 1 valg. šaukšt. neutralaus aliejaus, skirto kepimui;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 valg. šaukšt. imbiero, smulkiai kapoto;
- ½ nelabai didelės kininio kopūsto galvos, pjaustytos juostelėmis;
- saujos smulkintų svogūnų laiškų;
- saujos kalendros lapelių, smulkintų;
- 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. sezamų aliejaus.
Gaminimas:
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Gilioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir smulkintą imbierą, pakaitinkite apie minutę, suberkite pjaustytą kopūstą, kaitinkite apie 2–3 min., kol sušils ir sukris.
3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus, kalendrą ir virtus ryžius. Pagardinkite sojos padažu ir sezamų aliejumi.
4. Mėgaukitės nedelsdami.
Šias salotas galite pagardinti sezamų sėklomis arba skrudintais žemės riešutais. Mėgaukitės jomis kaip lengvu vegetarišku patiekalu arba kaip garnyru prie paukštienos patiekalų.
Jeigu ruošiatės vasaros sezonui ir bandote sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, prie šių salotų rinkitės virtą vištieną. O kad virta vištiena įgautų gardaus skonio, į vadenį įmeskite per pusę perpjautą česnako skiltelę, lauro lapą, čiobrelio šakelę. Virkite ant labai silpnos ugnies 8–13 minučių, priklausomai nuo mėsos gabaliuko didumo, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite vištieną karštame vandenyje bent 10–15 minučių, kad visiškai perkaistų. Taip garinta vištiena bus minkšta ir sultinga.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o visai neseniai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.