Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: šventinis riešutų vyniotinis su varške

Gal Jums neteko varškės vyniotinį pavadinti tortu, bet manau, kad tai yra tikrai galima vadinti tortu – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas riešutų vyniotinis su varške
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas riešutų vyniotinis su varške / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ingredientai (8-10 asm.):

biskvitui:

  • 6 kiaušiniai;
  • 140 g cukraus;
  • 140 g miltų;
  • žiupsnelis druskos.

papuošimui:

  • 300 g lazdyno riešutų;
  • cukraus pudros, pabarstymui.

kremui:

  • 400 g pusriebės varškės;
  • 160 g šokoladinio lazdyno riešutų kremo;
  • 4-5 valg. šaukšt. natūralaus jogurto (geriausia graikiško) arba grietinės.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros.

2. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir paskrudinkite juos įkaitintoje orkaitėje 10-13 min., kol parusvės.

3. Biskvitui skirtus kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite juos su cukrumi iki šviesios masės.

4. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

5. Miltus persijokite ir po truputį dėkite į kiaušinių masę, pakaitomis su plaktais baltymais.

6. Biskvito tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tolygiai paskleiskite ir kepkite, jau nuo riešutų skrudinimo įkaitusioje orkaitėje 13-15 min, kol gražiai pagels.

7. Ištraukus biskvitą iš orkaitės, uždenkite jį lengvai sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu, prilaikant drauge su popieriumi, ant kurio kepė, jį apverskite, kad rankšluostis būtų apačioje, o kepimo popierius viršuje, atsargiai nuimkite prilipusį popierių ir naudodamiesi rankšluosčiu suvyniokite biskvitą iš išorės susukite šį vyniotinį ir leiskite atvėsti.

8. Kremui varškę ištrinkite su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu, dėkite jo daugiau ar mažiau, priklausomai, kiek norite saldumo. Įmaišykite jogurtą arba grietinę, kad kremas suminkštėtų.

9. Skrudintus riešutus susiauskite į virtuvinį rankšluostį ir patrinkite, kad nusiluptų kuo daugiau luobelių, pašalinkite luobeles, o riešutus pastuksenkite sunkiu daiktu, kad jie susiskaldytų, bet nesusimaltų labai smulkiai.

10. Atsidėkite 4 šaukštus paruošto kremo.

11. Biskvitą išvyniokite, likusį kremą tolygiai paskleiskite jo paviršiuje ir vėl atsargiai susukite. Aptepkite atidėtu kremu ir apiberkite skaldytais riešutais. Dėkite į šaldytuvą bent 4-6 val., o geriausiai, per naktį.

12. Prieš patiekiant apiberkite cukraus pudra.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Riešutų vyniotinis su varške
Dangiros Šimašiutės nuotr./Riešutų vyniotinis su varške

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų