Jeigu tokia „uogiene“ pagardinsite vaikų blynus, esu tikra, jie kiek keistai į jus pažiūrės. O jeigu ją patieksite prie sūrio arba žvėrienos patiekalų, manau, būsite maloniai nustebinti.
Jei esate pikantiško skonio mėgėjai, į šią pomidorienę dėkite truputį čili pipiro arba imbiero, o jei norite švelnesnio skonio, tada obuolį arba kriaušę. Čia taip pat labai tiks tokie prieskoniai, kaip cinamonas ir gvazdikėliai.
Ingredientai (apie 700 ml):
- 1 kg žaliųjų pomidorų;
- 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 350 g cukraus.
Gaminimas:
1. Pomidorus supjaustykite smulkiomis skiltelėmis, suberkite į puodą, apšlakstykite citrinos sultimis, apiberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite stovėti per naktį vėsioje vietoje.
2. Rytojaus dieną puodą dėkite ant viryklės ir vis pamaišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 20–25 minutes, kol uogienė sutirštės.
3. Supilkite į sterilizuotus stiklainiukus, užsukite, o atvėsusius dėkite į savo mėgstamiausių uogienių lentyną.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.