Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokių produktų verta prisipirkti per išpardavimus. Svarbu ir kaip juos laikysit

To, kaip išaugo maisto produktų kainos parduotuvėse, gali nepastebėti tik jose niekada nesilankantis žmogus. Už pieną ir makaronus, duoną ir grikius mokame kartais ir stipriai daugiau nei prieš pusmetį ar metus. Dalinamės rekomendacijomis, kokių produktų verta prisipirkti per išpardavimus ir kaip juos tinkamai laikyti namie, kad vėliau netektų švaistyti.
Maisto produktų atsargos
Maisto produktų atsargos / Vida Press nuotr.

Pieną, ir natūralų karvės, ir augalinius jo pakaitalus taip pat galima užšaldyti, atšildyti jie bus kiek kitokios struktūros, bet vis tiek bus tinkami maistui. Kitas reikalas ilgo galiojimo aukšta temperatūra apdorotas pienas, ji irgi galima pirkti daugiau, tačiau vadovautis galiojimo nurodymais ant pakuotės.

Vaisiai ir daržovės

Šakninės daržovės kuo puikiausiai tinka šaldyti, tiesa, jos galbūt nėra tokios jau brangios net ir nenupigintos, jog daug kas tą darytų. Kita vertus, jei nutarsite prikaupti atsargų, daržoves šaldykite tokiu formatu, kad atšildžius būtų iškart galima naudoti jas patiekalui. Tarkime, supjaustytas kubais, kubeliais, sutarkuotas.

Šviežius pomidorus ar iš jų pagamintą tyrę taip pat galima užšaldyti, atšildyti jie kuo geriausiai tiks karštiesiems patiekalams.

Šviežių vaisių kainos taip pat svyruoja, tad pamačius juos išparduodamus, galima griebti daugiau. Mangus, bananus, kitas egzotiškas supjaustykite ir užšaldykite supjaustę griežinėliais ar kubeliais. Galima šaldyti net paprastas ar žaliąsias citrinas, atšildyti šie vaisiai bus kiek minkštesni, tad jei reikia iš jų išspausti sultis, tą padaryti bus net lengviau. Tiesa, pavyzdžiui, obuoliai ar kriaušės užšaldyti ir atšildyti tikrai netenka savo patrauklumo, tad vargu, ar verta tą daryti.

Šaldytas maistas

Šaldytos daržovės ir vaisiai. Jei tik turite erdvų šaldiklį ir vietos jame, jau užšaldytų daržovių galima prisipirkti gausiau, ypač jei esate atsirinkę gamintojus, kurių produktų kokybė jums tinka. Tiesa, galiojimo datos ant pakuotės vis tik reikėtų paisyti.

Šaldyti pusfabrikačiai. Nors geresnis pasirinkimas – šviežiai gamintas, naminis maistas, itin skubant kokybiški pusfabrikačiai pravers. O ką jau kalbėti apie, pavyzdžiui, įvairias šaldytas tešlas, kurių kartais nė neverta patiems gaminti. Tikrai verta pasinaudoti nuolaidomis ir nusipirkti vieną kitą papildomą pakuotę.

Konservai

Namuose niekada nepamaišys turėsi konservuotų pomidorų, lęšių, avinžirnių, pupelių ir panašių lengvai panaudojamų gėrybių. Žinoma, vadovaukitės galiojimo datomis ant pakuočių, o iš konservuotų pomidorų, jei norite pagreitinti kasdienių vakarienių ruošimą, galima paruošti pomidorų padažo su prieskoniais, padalinti jį porcijomis ir užšaldyti.

Sausi ilgo galiojimo produktai

Makaronai, miltai, kruopos, ankštiniai laikomi sausoje vietoje gali išbūti ilgai, tad jų atsargų visada verta turėti. Tiesa, pirkite ne aklai, o produktus tų gamintojų, kuriuos ir šiaip įprastai perkate.

Kiti produktai

Duona. Bet kokią duoną, nesvarbu, šviesią ar tamsią, mielinę ar raugo, galima užšaldyti, patogiausia, supjaustytą riekėmis. Atšildžius ji bus kiek labiau guminės tekstūros, tačiau puikiai tiks skrudinimui, karštiems sumuštiniams gaminti.

Sausi pusryčiai paprastai galioja ilgai – neatidaryta pakuotė apie metus, atidaryta (jei tik laikoma sausoje vietoje) iki trijų mėnesių. Tad nukainotų tokių produktų galima nusipirkti daugiau ir laikyti sausoje vietoje. Tiesa, kad ir kokios nuolaidos būtų taikomos, vis tiek verta atkreipti dėmesį į dribsnių ar granolų sudėtį, nes ši kartais gali stipriai šokiruoti cukraus ir keistų priedų kiekiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas