TAIP PAT SKAITYKITE: 1200 abortų atlikęs gydytojas filmukais parodė, ką iš tikrųjų reiškia aborto procedūros
1. Sviestą išsukite su cukrumi. Maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite miltus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite.
2. Kepimo skardą (didelę, nes iškepusios tešlos lakštą reikės pjauti pusiau) patepkite riebalais, apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis ir sukrėskite visą tešlą. 200°C karštumo orkaitėje kepkite apie 30 min.
3. Paruoškite kremą: kiaušinius išplakite su 2 šaukštais šalto pieno. Kiaušinių plakinį sumaišykite su krakmolu. Likusį pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Į pieną suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir užvirinkite. Į verdantį pieną, visą laiką maišant, plona srovele supilkite kiaušinių plakinį. Sutirštėjusią masę nukelkite nuo ugnies ir ataušinkite.
4. Iškepusį pyrago pagrindą perpjaukite į dvi lygias dalis. Didžiąją dalį kremo sukrėskite ant vieno lakšto ir uždenkite kitu. Viršų aptepkite likusiu kremu ir gausiai apibarstykite kokosų drožlėmis.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir kapotais bazilikais (pasilikite 1 šaukštą bazilikų tolimesnei gamybai).
3. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Po maždaug 30 minučių pomidorus apverskite ant kito šono. Keptus pomidorus ir išsiskyrusias jų sultis supilkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite.
4. Puode įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite kapotus česnakus, kol jie taps aukso spalvos.
5. Supilkite trintus pomidorus, sudėkite pusę likusių žolelių ir pakaitinkite, kol užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite likusias aromatines žoleles ir skubiai patiekite.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Svogūną, česnaką ir imbierą nulupkite, svogūną ir česnaką sukapokite, imbierą sutarkuokite ir su gabalėliu aitriosios paprikos pakepinkite svieste.
3. Kai daržovės pagels, sumeskite vištienos juosteles ir dar 8 minutes pakepkite.
4. Į gilesnį puodą supilkite sultinį, kokosų pieną, sukrėskite kepintas daržoves, vištienos juosteles, suberkite kalendras ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
5. Tada suberkite makaronus ir virkite, iki jie suminkštės.
6. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
7. Tiekite išpilstytą į nedidelius indelius. Puoškite smulkintais salierų lapeliais ir aitriosios paprikos gabalėliais.
1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Maišydama plona srovele supilkite kokosų pieną. Masę gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską. Maišydama plona srovele pilkite šaltą virintą vandenį, kol masė taps tokio tirštumo, kad lengvai tekėtų iš šaukšto.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sezamų aliejaus. Samteliu ties jos kraštu pilkite tešlą, o indą sukite ratu, kad ji tolygiai plonu sluoksniu pasiskirstytų ant dugno. Kepkite iš abiejų pusių, kol lietinis gražiai apskrus. Taip iškepkite lietinius iš likusios tešlos. Į dar karštus įvyniokite po nuluptą bananą, susukite ritinėlius ir supjaustykite gabaliukais.
3. Juos kiek paskrudinkite karštoje keptuvėje su nedideliu kiekiu sezamų aliejaus. Išgriebusi ir gerai nuvarvinusi, apibarstykite milteliniu cukrumi.
- Vištieną nuplaukite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną su česnakais.
- Morkas ir saliero gumbą nulupkite. Salierą sutarkuokite smulkiais šiaudeliais, morkas pagal skonį – galite sutarkuoti ar supjaustyti.
- Puode užkaiskite vištienos sultinį, kai užvirs, suberkite daržoves ir apkeptus vištienos gabalėlius. Kai daržovės bus beveik suminkštėjusios, suberkite vermišelius.
- Išvirusią sriubą pagardinkite kokosų pienu, ciberžolėmis, muskatu, Kajeno paprikos milteliais, pasūdykite.
1. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite cukrumi.
2. Sumaišykite sviestą, miltus, kiaušinį, cukrų ir pačiame gale kokoso drožles.
3. Visą masę sudėkite ant obuolių ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Receptą atsiuntė Liuda A.
1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.
3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite. Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.
4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.). Paskaninkite druska.
5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs. Suberkite kapotus kaledrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.
3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!
Recepto autorė Jūratė Jankauskienė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
1. Kopūstą nuplaukite, išpjaukite kietą kotą, lapus supjaustykite juostelėmis. Imbierus ir svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
2. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite imbierus ir svogūnus. Sudėkite kopūstų juosteles, atskieskite sultiniu, supilkite kokosų pieną. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, paprikų dribsniais ir 15–20 min. pavirkite.
3. Tuo metu nuplaukite ir nusausinkite mėsą, supjaustykite plonomis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame iki rusvumo apkepinkite mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite kotelius ir supjaustykite mažais kubeliais.
4. Išimkite iš puodo kelis šaukštus kopūstų, sutrinkite ir vėl sukrėskite į sriubą. Sudėkite vištieną ir pomidorus, sriubą dar kartą užvirinkite, paskui išpilstykite į pakaitintas lėkštes.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
- Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite.
- Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą.
- Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti.
- Užvirus įmaišykite likusį kokoso pieną, suberkite žalumynus ir įdėkite nesmulkintus lašišos gabalėlius.
- Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų ir troškinkite apie pusvalandį.
- Patiekite apibarstę sūriu ir žalumynais.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą.
- Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą.
- Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės nustatykite vidutinę temperatūrą.
- Šaukštu kabinkite tešlos ir leiskite į aliejų spurgytes.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
- Išvirusias spurgytes nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Pagal pageidavimus pabarstykite milteliniu cukrumi, kokoso drožlėmis.
Receptas iš: g-blogas.lt
1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite.
2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska. Suformuokite nedidelius kukulius. Į puodą supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite apie 10 minučių.
3.Sudėkite kukulius ir ant mažos ugnies virkite dar 10–15 minučių. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į sriubą ir dar 5 minutes pavirkite.
4.Nukaitę nuo ugnies pašlakstykite sojų padažu ir citrinų sultimis. Papuoškite mėtų lapeliais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
TAIP PAT SKAITYKITE: Psichologė E.Šekštelienė: Sezoninė depresija – kaip ją atpažinti? 12 punktų pagalba sau