Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 07

Koks ruduo be moliūgų sriubos? 5 receptai – nuo paprasto iki kandžiojančio liežuvį

Moliūgų sriuba – sotus, gomurį glostantis, sušildantis patiekalas. Ją nesunku paruošti, galima paskaninti pačiais įvairiausiais priedais, patiekti su kepintomis sėklomis, skrebučiais, pikantiškais pagardais. Be to, išvirus daugiau šios sriubos, dalį galima sėkmingai užšaldyti – tai tikrai pravers skubos pilną dieną. Pradėkim nuo elementariausio recepto, o tada keliaukim prie įmantresnių!
Moliūgų sriuba
Moliūgų sriuba / Vida Press nuotr.

Paprasčiausia trinta moliūgų sriuba

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo, be žievės, supjaustyto kubeliais;
  • 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 750 ml daržovių arba vištienos sultinio;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Storadugniame puode įkaitinkite šaukštą sviesto ir tiek pat aliejaus, suberkite svogūną, pakepinkite, kol suminkštės ir taps permatomas. Suberkite česnakus, pakepinkite, kol pakvips.

2. Į puodą meskite ir moliūgo kubelius, supilkite sultinį, pasūdykite, įberkite pipirų. Uždenkite ir virkite apie 20 min., kol moliūgas suminkštės.

3. Sriubą sutrinkite įmerkiamu elektriniu smulkintuvu (blenderiu), pagardinkite grietinėle, pašlakstykite likusiu aliejumi.

Idėja: šią sriubą galite paskaninti skrudintos duonos skrebučiais, vos vos paskrudintomis moliūgų sėklomis, trupintu pelėsių sūriu.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Trinta sviestinių moliūgų sriuba
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Trinta sviestinių moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba su riešutų sviestu

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo, be žievės ir sėklų;
  • 2 nedidelės bulvės;
  • 1 l daržovių ar vištienos sultinio;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 120 ml kokosų pieno ar grietinėlės;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis aitriųjų paprikų miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus, tada suberkite ir česnakus.

2. Į puodą sudėkite moliūgus, bulves, užpilkite sultiniu ir virkite 20 min.

3. Į išvirusią sriubą supilkite kokosų pieną (ar grietinėlę), sudėkite riešutų sviestą, suberkite prieskonius.

4. Sutrinkite sriubą elektriniu maisto smulkintuvu ir tiekite su mėgstamomis sėklomis ar žolelėmis.

Idėja: šalia moliūgų sriubos labai skanu patiekti orkaitėje trumpai pakepinto prancūziško batono riekeles, pabarstytas sūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai