Ingredientai:
- 1 raudonasis kopūstas, supjaustytas ketvirčiais;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. balzaminio arba raudonojo vyno acto;
- 0,5 arbat. šaukšt. skysto medaus;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- žiupsnis aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina);
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- kelios šakelės šviežių petražolių, sukapotų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite vidutinio dydžio ar didelę skardą.
2. Dubenyje sumaišykite ir gerai išsukite visus ingredientus, išvardintus po kopūsto, išskyrus petražoles.
3. Kiekvieną kopūsto ketvirtį pamirkykite pagamintame marinate iš abiejų pjūvio pusių. Dėkite ant paruoštos skardos taip, kad gabalai nesilietų.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min., kol kai kuriose vietose kiek paruduos, karamelizuosis.
5. Tiekiant pabarstykite petražolėmis. Tinka kaip garnyras ar užkandis, o gal net pagrindinis patiekalas, jei šalia paruošite gaivių salotų.
Kopūstus geriausiai valgyti šiltus, tačiau gardūs ir atvėsę. Tik jau atvėsusių vėliau nešildykite – nebus skanu.