Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol neparagausit, nepatikėsit, kaip skanu: orkaitėje kepti raudonieji kopūstai

Kartais pamirštam, kad egzistuoja ne tik tradiciniai baltagūžiai, bet ir ryškūs raudonieji kopūstai. Jie šiek tiek skiriasi ir savo skoniu. Kviečiame išbandyti juos ne tik salotose, bet ir iškepti orkaitėje. Abejojat? O jūs pabandykit ir tik tada nutarkit, patinka ar visgi ne. Gali būt, kad maloniai nustebsit!
Keptas raudonasis kopūstas
Keptas raudonasis kopūstas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 raudonasis kopūstas, supjaustytas ketvirčiais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. balzaminio arba raudonojo vyno acto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • žiupsnis aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina);
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • kelios šakelės šviežių petražolių, sukapotų (patiekimui).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite vidutinio dydžio ar didelę skardą.

2. Dubenyje sumaišykite ir gerai išsukite visus ingredientus, išvardintus po kopūsto, išskyrus petražoles.

3. Kiekvieną kopūsto ketvirtį pamirkykite pagamintame marinate iš abiejų pjūvio pusių. Dėkite ant paruoštos skardos taip, kad gabalai nesilietų.

4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min., kol kai kuriose vietose kiek paruduos, karamelizuosis.

5. Tiekiant pabarstykite petražolėmis. Tinka kaip garnyras ar užkandis, o gal net pagrindinis patiekalas, jei šalia paruošite gaivių salotų.

Kopūstus geriausiai valgyti šiltus, tačiau gardūs ir atvėsę. Tik jau atvėsusių vėliau nešildykite – nebus skanu.

Vida Press nuotr./Keptas raudonasis kopūstas
Vida Press nuotr./Keptas raudonasis kopūstas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais