Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurso #KepuTau finalistės „Kulinarijos studijoje“ surengė tikrą skonio šventę

Daugiau nei tris savaites trukęs „Electrolux“ kepinių konkursas #KepuTau pasiekė finišo tiesiąją. Penkios daugiausia skaitytojų balsų surinkusios dalyvės – Agnė Masionytė, Aida Atkočiūnaitė, Justina Bičiukaitė, Asta Pipirienė ir Dalia Dulkienė atvyko į Vilniuje esančią „Kulinarijos studiją“ pas italų virtuvės šefą Gian Luca Demarco. Stebint profesionalams, dalyvės gavo parodyti savo kulinarinius gebėjimus ir susirungti dėl didžiojo prizo – daugiafunkcinės „Electrolux“ orkaitės su garų funkcija „PlusSteam“.
„Electrolux“ konkurso #KepuTau finalas
„Electrolux“ konkurso #KepuTau finalas / Organizatorių nuotr.

„Įspūdžiai labai geri, džiaugiuosi dėl dalyvavusių merginų, jos pasirodė

puikiai. Vertindami buvome griežti ir daug kabinėjomės prie smulkmenų – dėl didžiojo prizo buvo verta pakovoti. Ir paguodos prizas šaunus – „Electrolux“ plaktuvą pati naudoju savo virtuvėje ir labai juo džiaugiuosi. Renginyje buvo gražių darbų, purių biskvitų, gardžių kvapų, tai – tikra skonio šventė“, – finalinio renginio įspūdžiais dalinosi viena komisijos narių ir žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič.

Finalistės, paklaustos apie renginio įspūdžius, vieningai teigė, kad labiausiai įsiminė jauki studijos aplinka ir malonūs žmonės. Agnė ir Asta pastebėjo, kad visos dalyvės – paslaugios ir draugiškos, todėl nei įtampos, nei konkurencijos renginio metu nesijautė.

Štai Justina, Dalia, Aida ir Asta sako, kad didelį įspūdį joms paliko Luca Demarco. Merginos gyrė jo nuoširdumą, juoką, charizmą, profesionalumą. Aidai labiausiai įsiminė italo žodžiai, kad gaminantys žmonės – patys laimingiausi, o Justina džiaugėsi gavusi nors ir kandžių, bet naudingų replikų.

Organizatorių nuotr. /„Electrolux“ konkurso #KepuTau finalas
Organizatorių nuotr. /„Electrolux“ konkurso #KepuTau finalas

Kalbėdamas apie patiekalo išvaizdą Luca patarė merginoms nenutolti nuo kulinarijos klasikos ir kepinius puošti dekoro elementais iš produktų, kurie buvo naudojami patiekalo gamyboje. „Pavyzdžiui, jei gaminate braškinį tortą, lėkštėje geriausiai jį papuoš gardi braškės skiltelė, o riešutinio pyrago gabalėlį pabarstykite smulkintais riešutais. Be to, verta atsižvelgti į metų laikų diktuojamą asortimentą tiek gaminant, tiek puošiant kepinius“, - patarimais dalinosi profesionalus virtuvės šefas.

Charizmatiškas „Kulinarijos studijos“ šeimininkas Luca Demarco žavėjosi visomis dalyvėmis bei pastebėjo, kad dėl vieningo tikslo susirinko labai skirtingos moterys – nuo jaunuolės, trykštančios noru save išbandyti kulinarijos pasaulyje iki šiltos ir jaukios mamos, kuriai gaminimas yra hobis ir gyvenimo aistra.

Naujiena kai kurioms finalistėms – kepimas garuose. Štai Dalia tikina su garais susidūrusi ne pirmą kartą – turėjo garų puodą, kuris jos virtuvėje buvo itin dažnas pagalbininkas. Visgi daugumai dalyvių orkaitė su garų funkcija – naujas reiškinys, su kuriuo joms norėtųsi nemažai paeksperimentuoti. Tačiau 3-4 kartus per savaitę orkaitėje kepanti Asta sako, kad apie „PlusSteam“ yra nemažai girdėjusi ir todėl planuoja tokią orkaitę įsigyti ateityje, nes galimybė garuose išgauti naujus skonius ją itin sužavėjo.

Visos merginos sutinka, kad šis renginys – vertinga patirtis, o taip pat – ir iššūkis, nes pirmą kartą gaminti teko ne savo virtuvėje, o tuo labiau – profesionalų akivaizdoje. Pasak dalyvių, iš finalinio renginio jos stengėsi išsinešti kuo daugiau, todėl klausėsi ne tik joms, bet ir kitoms dalyvėms skirtų komentarų.

Organizatorių nuotr. /„Electrolux“ konkurso #KepuTau finalas
Organizatorių nuotr. /„Electrolux“ konkurso #KepuTau finalas

Dalyves vertino profesionalus virtuvės šefas Gian Luca Demarco, „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič ir pramogų pasaulyje visiems gerai pažįstami veidai – televizijos laidos „Mamyčių klubas“ vedėja Eglė Skrolytė, radijo ir televizijos laidų vedėja Gabrielė Martirosianaitė bei televizijos ir renginių vedėjas Žygis Stakėnas.

Kepiniai buvo vertinami pagal kepinio pristatymą, recepto autentiškumą, kūrybišką pateikimą, kepinio vaizdą ir skonį. Pasak Luca Demarco ir E. Monkevič, skonis yra vienas svarbiausių, todėl turi būti subalansuotas ir apgalvotas, nes geras skonis – puiki emocija.

O nekantraujantys sužinoti, kuris kepinys nepaliko abejingų ir padėjo dalyvei iškovoti didįjį prizą – daugiafunkcę orkaitę su garų funkcija „PlusSteam“, su kuria galėsite susipažinti renginio metu, atvykite į finalo apdovanojimus ir nugalėtojo kepinio degustaciją, kuri vyks gegužės 16 d., 19 val., PC „Ozas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?