„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Konservuojame mišraines: 12 receptų įvairiausių daržovių ir jų derinių mėgėjams

Kai marinuojame agurkėlius, ruošiame naminį pomidorų padažą ar slyvų čatnį, pirmu smuiku stiklainyje groja pagrindinis ingredientas. O ką, jei konservuotume kelių daržovių draugiją? Joje kiekviena gėrybė suteikia deriniui savito skonio ir tekstūros!
Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė / Shutterstock nuotr.
Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
Receptas: Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 133
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (lupti)
Svogūnai: 6.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Petražolės: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės saldžiosios)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Actas: 3.00 valg. š. (2–3 šaukštai 30% acto)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.

2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val. Galiausiai supilti actą, sudėti česnakus. Karštą mišrainę išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.

Suskleisti
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
Receptas: Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 50
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 2500.00 g
Paprikos: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 500.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 250.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 170.00 g (150-170 g)
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų.

2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.

Suskleisti
Agurkų, morkų ir svogūnų mišrainė
Receptas: Agurkų, morkų ir svogūnų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 6.00 kg
Morkos: 1500.00 g
Svogūnai: 1.00 kg
Krapai: 100.00 g
Druska: 4.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 400.00 ml
Actas: 4.00 valg. š. (30 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Nuplautus neluptus agurkus supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su druska, smulkintais krapais, apšlakstykite actu, praskiestu puse stiklinės vandens.
  2. Palikite keturioms– šešioms valandoms, kartkartėmis vis pamaišykite.
  3. Nuluptas ir stambiai sutarkuotas morkas ir susmulkintus svogūnus apibarstykite cukrumi ir su aliejumi patroškinkite, kol suminkštės.
  4. Šį mišinį sumaišykite su agurkų mišiniu. Tada mišrainę sukrėskite į švarius stiklainius, dėkite į puodą ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje (puslitrinius apie 15 minučių, litrinius – 20–25 minutes).
  5. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Gardžioji cukinijų mišrainė
Receptas: Gardžioji cukinijų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.4 / 188
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 kg (1.2)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Paprikos: 5.00 vnt. (saldžiųjų)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Morkos: 200.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt. (rūgštokų)
Druska: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (smulkintų)
Actas: 2.00 valg. š. (30 proc.)
Aliejus: 8.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais ir apkepkite su aliejumi.
  2. Česnakus nulupkite, sugrūskite. Sutarkuokite nuskustas morkas. Supjaustykite ir išvalytus obuolius, paprikas, pomidorus, luptus svogūnus.
  3. Paruoštas daržoves pagardinkite druska, cukrumi ir visais kitais išvardytais prieskoniais, sumeskite į puodą ir ant mažos ugnies virkite valandą ar pusantros.
  4. Išvirusią mišrainę iš karto sukrėskite į švarius karštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Iš nurodyto kiekio išeis apie tris litrus konservų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 63
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Česnakai: 130.00 g (skiltelių)
Vanduo: 500.00 ml
Aliejus: 325.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 valg. š. (rūpios)
Actas: 3.00 valg. š. (30 proc.)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite sėklas ir supjaustykite skersai platesniais šiaudeliais.
  2. Nulupkite česnakų skilteles, jas supjaustykite griežinėliais. Iš likusių produktų puode užvirkite marinatą, pakaitinkite apie dvi minutes.
  3. Sumeskite paprikas, česnakus ir virkite dar penkias–šešias minutes.
  4. Greitai atvėsinkite, tarkime, mišinį perpildami į kitą puodą. Padėkite šaltai ir laikykite penkias dienas, du ar tris kartus per dieną pamaišykite.
  5. Tada vėl užvirinkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15–20 minučių.
  6. Mišrainę supilkite į sterilius indus, sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis
Receptas: Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 48
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (1 - 2 saldžiosios)
Druska: 2.00 valg. š.
Aliejus: 5.00 valg. š.
Actas: 7.00 valg. š. (7 - 8 - (9 proc.))
Cukrus: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Petražolės: 1.00 sauja
Laurų lapai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Pipirai: 10.00 vnt. (žirniukų)
Kaip gaminti
  1. Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite gabaliukais.
  2. Sudėkite į verdantį vandenį ir 10–15 minučių kaitinkite. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir susmulkinkite.
  3. Paprikas supjaustykite kubeliais. Daržoves pabarstykite druska ir pakepinkite su aliejumi. Tada supilkite actą, suberkite cukrų, smulkintas petražoles, prieskonius ir troškinkite apie 15 minučių.
  4. Sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Žalioji daržovių mišrainė žiemai
Receptas: Žalioji daržovių mišrainė žiemai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 98
Receptas
Ingredientai
Druska: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 st.
Actas: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 kg
Agurkai: 2.00 kg
Pomidorai: 2.00 kg (žali)
Kaip gaminti
  1. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Sudėkite į puodą, supilkite actą, suberkite cukrų, druską ir nuo užvirimo pradžios pavirkite dar 15 min.
  3. Sudėkite į stiklainius ir užsukite. 

Skanaus!

Receptą atsiuntė Inga Liegytė

Suskleisti
Burokėlių mišrainė
Receptas: Burokėlių mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 105
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 kg
Morkos: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 kg
Obuoliai: 1500.00 g (antaninių)
Aliejus: 500.00 ml
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirnelių)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus burokėlius ir morkas išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus ir apkepkite.
  3. Obuolius nuplaukite ir sutarkuokite. Į didoką puodą sukrėskite obuolius, svogūnus, burokėlius ir morkas. Įmeskite kelis laurų lapelius, pipirų žirnelius, pagardinkite kmynais, druska, cukrumi ir ant mažos ugnies troškinkite 15–20 minučių.
  4. Ištroškintą mišrainę supilkite į pasiruoštus stiklainius, dėkite juos į puodą su vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 15 minučių. Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Saldi agurkų mišrainė
Receptas: Saldi agurkų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Druska: 100.00 g
Cukrus: 300.00 g
Actas: 4.00 valg. š. (30 proc.)
Krapai: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Agurkus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais krapais.
  2. Užvirinkite vandenį, įmeskite citrinos griežinėlių, įberkite druskos, cukraus ir maišykite, kol ištirps. Supilkite actą.
  3. Marinatą atvėsinkite, užpilkite ant agurkų, parą palaikykite šaltai. Tada mišrainę supilkite į stiklainius, sandariai uždarykite ir padėkite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.4 / 88
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 700.00 g (įvairių spalvų)
Cukinijos: 2.00 kg (nedidelių)
Pomidorų padažas: 500.00 g (aštraus)
Cukrus: 200.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 120.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti.

2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį.

3. Susidariusį skystį nuo cukinijų nupilti, o cukinijas supjaustyti šiaudeliais.

4. Į puodą supilti aliejų, suberti cukrų, likusią druską ir ant nedidelės ugnies kaitinti, kol cukrus ir druska ištirps.

5. Į karštą marinatą sudėti paruoštas daržoves, gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies troškinti 20 min.

6. Galiausiai sukrėsti pomidorų padažą, išmaišyti ir dar 10 min. patroškinti. Supilti actą, gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Karštą mišrainę sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. 

Suskleisti
Saldi agurkų mišrainė
Receptas: Saldi agurkų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.1 / 19
Receptas
Ingredientai
Krapai: 30.00 g (5 krapų žiedynai)
Agurkai: 3.00 kg
Svogūnai: 1.00 kg
Druska: 3.00 valg. š.
Cukrus: 500.00 g
Actas: 3.00 valg. š. (30% acto)
Kaip gaminti

1. Luptus agurkus supjaustyti griežinėliais, svogūnus – žiedais. Sudėti į didesnį puodą. Įmaišyti likusius produktus. Uždengti ir palikti iki kitos dienos – kartas nuo karto pamaišyti.

2. Pastovėjusį mišinį užvirinti. Karštą išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.

 

Suskleisti
Aštri agurkų mišrainė
Receptas: Aštri agurkų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 50
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 kg
Druska: 4.00 valg. š.
Cukrus: 700.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (šaukštas (arba kiek mažiau) maltų)
Aliejus: 7.00 valg. š.
Actas: 375.00 ml (1,5 stiklinės)
Česnakai: 2.00 vnt. (galvutės)
Kaip gaminti

1. Nuplautus agurkus supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais. Užberti druska ir palikti 6 val., kartkartėmis pamaišyti.

2. Suberti cukrų, užberti aitriųjų paprikų. Užpilti aliejaus ir išmaišyti. Supilti actą ir vėl išmaišyti.

3. Česnakus nulupti, plonai supjaustyti ir įmaišyti į mišrainę. Palikti pastovėti 12 val., kartkartėmis vis pamaišyti.

4. Pastovėjusius agurkėlius sudėti į paruoštus stiklainius, užpilti šiek tiek marinato ir užsukti.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“