Karka su daržovėmis
Ingredientai:
- 800-1000 g kiaulienos karkos;
- 1 morka;
- 2 saliero stiebai;
- 1 svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 2 rozmarino šakelės;
- 1 šalavijo šakelė;
- prieskonių kiaulienai;
- 1 kg bulvių.
Gaminimas:
1. Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.
2. Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti elektriniu trintuvu kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudonojo sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti.
3. Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.
Prancūziški Siuzetės blyneliai
Ingredientai:
blyneliams:
- 55 g sviesto;
- 300 g pieno;
- 100 g miltų;
- 3 kiaušiniai;
padažui:
- 1 didelis apelsinas;
- 80 g vandens;
- 100 g cukraus;
- 150 g sviesto;
- 50 g apelsinų likerio.
Gaminimas:
1. Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos.
2. Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.
3. Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais.
4. Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti 4 blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu. Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis šių blynelių pateikimas. Rekomenduojama valgyti su ledais.