„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kontrastingas skanėstų duetas: sočioji karka su daržovėmis ir elegantiški blyneliai

Nors šiais metais Užgavėnių proga ir neturime ko vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės sugrįžimą. O tą daryti TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai siūlo ruošiant 2 itin skirtingus, tačiau skanius patiekalus. Šefas Gian Luca Demarco siūlo gaminti labai sočią, aromatingą, karką traškia plutele, o Ali Gadžijevas – įspūdingus prancūziškus Siuzetės blynelius su apelsinų padažu, kuriuos galima patiekti.... padegus!
Patiekalų duetas savaitgaliui
Patiekalų duetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Karka su daržovėmis

Ingredientai:

  • 800-1000 g kiaulienos karkos;
  • 1 morka;
  • 2 saliero stiebai;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 rozmarino šakelės;
  • 1 šalavijo šakelė;
  • prieskonių kiaulienai;
  • 1 kg bulvių.

Gaminimas:

1. Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.

2. Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti elektriniu trintuvu kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudonojo sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti.

3. Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.

TV3 nuotr. /Karka su daržovėmis
TV3 nuotr. /Karka su daržovėmis

Prancūziški Siuzetės blyneliai

Ingredientai:

blyneliams:

  • 55 g sviesto;
  • 300 g pieno;
  • 100 g miltų;
  • 3 kiaušiniai;

padažui:

  • 1 didelis apelsinas;
  • 80 g vandens;
  • 100 g cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 50 g apelsinų likerio.

Gaminimas:

1. Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos.

2. Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.

3. Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais.

4. Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti 4 blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu. Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis šių blynelių pateikimas. Rekomenduojama valgyti su ledais.

TV3 nuotr. /Prancūziški Siuzetės blyneliai
TV3 nuotr. /Prancūziški Siuzetės blyneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs