Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopūstų kepsneliai vos iš kelių ingredientų: rinkitės, kept orkaitėj ar keptuvėj

Gražiai žalsvi ir sultingi ankstyvieji kopūstai netinka rauginimui, tad tiems, pas ką jie uždera, tenka pasukti galvą, ką gaminti. Jei sriuba ar salotos pabodo, išbandykite kepsnelius. Juos galite kepti keptuvėje – primins blynelius, o galite ir orkaitėje, tik tuomet klokite plonai – kepsneliai primins daržoviškas „tortilijas“.
Šviežių kopūstų blyneliai
Šviežių kopūstų blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg šviežio kopūsto, tarkuoto burokine tarka arba smulkiai sukapoto plačiu peiliu;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 kiaušiniai, švelniai paplakti;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • 80-100 g ryžių miltų (jei neturite, keiskite kvietiniais);
  • 150 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto.

Gaminimas:

1. Tarkuota ar smulkiai sukapotą kopūstą berkite į kiaurasamtį, pabarstykite druska, išmaišykite, o tada įtaisykite virš puodo ar kriauklės ir palikite mažiausiai 15 min. Tuomet kopūstus gerai nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau sulčių – kopūstai bus kiek paglebę ir „susitraukę“. Berkite juos į nemažą dubenį.

2. Į dubenį su kopūstais pilkite paplaktus kiaušinius, berkite sūrį ir miltus, o taip pat smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėdami po šaukštą paruoštos masės formuokite kepsnelius bei kepkite iš abiejų pusių. Kitas variantas – formuoti plonus blynelius ant plačios skardos, išklotos kepimo popieriumi, pateptu aliejumi. Jei kepate šiuo būdu, orkaitę reikėtų įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros, o kopūstines „tortilijas“ kepti apie 10-15 min., kol ims švelniai skrusti.

4. Tiekite kopūstų kepsnelius su grietine, jogurtiniu padažu, trintu avokadu ar bet kokiais kitais jums patinkančiais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?