Sumuštiniams reikės:
400 g šviežios vištienos filė juostelių;
2 v. š. balzemiko acto;
3 česnako skiltelių;
Mėgiamos duonos su grūdais riekelių;
Garstyčių;
Avokado;
8–10 „Iceberg“ salotos lapų;
Agurko:
Vynuogių.
Kaip gaminti:
Vištieną pagardinkite pjaustytomis česnako skiltelėmis arba spaustomis jo sultimis, druska, pipirais. Leiskite pasimaruoti bent pusvalandį ir apvolioję džiūvesėliuose kepkite keptuvėje.
Jau atvėsusius vištienos gabalėlius perpjaukite išilgai iš siųskite ant, skrudintos arba ne, sumuštinių duonelės.
Kad būtų gardžiau naudoti galima su garstyčiomis sumaišytą ir sutrintą avokadą. Pagardinti sumuštinius verta salotos lapeliais, agurko riekelės ir vynuogėmis.
Jei norite estetiškesnio įspūdžio, pasidairykite ne tik popierinių servetėlių į kurias sumuštinius vyniosite, bet ir medžiaginių juostelių ar kaspinėlių.
Papuošimui pritiks ir sezoninių augalų žiedai (svarbiausia, kad nebūtų nuodingi). Šiuo metu galima naudoti smulkiažiedžių našlaičių žiedus.