„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kosminio gardumo sumuštiniai tiks ir saulėtai iškylai, ir užkandžiams namuose

Pasiruošti pirmajai pavasario iškylai neužtruksite ilgai, jei vištieną pasimarinuoste iš vakaro. Teliks ją šsikepti ir sumuštinius susitepti, žinoma, nepamirškite apsipirkdami įsidėti į pirkinių krepšelį salotų ir kitų mėgiamų žalumynų.
Sušilus orams į gamtą vilioja iškylų pintinė
Sušilus orams į gamtą vilioja iškylų pintinė / K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr.

Sumuštiniams reikės:

400 g šviežios vištienos filė juostelių;

2 v. š. balzemiko acto;

3 česnako skiltelių;

Mėgiamos duonos su grūdais riekelių;

Garstyčių;

Avokado;

8–10 „Iceberg“ salotos lapų;

Agurko:

Vynuogių.

Kaip gaminti:

Vištieną pagardinkite pjaustytomis česnako skiltelėmis arba spaustomis jo sultimis, druska, pipirais. Leiskite pasimaruoti bent pusvalandį ir apvolioję džiūvesėliuose kepkite keptuvėje.

Jau atvėsusius vištienos gabalėlius perpjaukite išilgai iš siųskite ant, skrudintos arba ne, sumuštinių duonelės.

Kad būtų gardžiau naudoti galima su garstyčiomis sumaišytą ir sutrintą avokadą. Pagardinti sumuštinius verta salotos lapeliais, agurko riekelės ir vynuogėmis.

Jei norite estetiškesnio įspūdžio, pasidairykite ne tik popierinių servetėlių į kurias sumuštinius vyniosite, bet ir medžiaginių juostelių ar kaspinėlių.

Papuošimui pritiks ir sezoninių augalų žiedai (svarbiausia, kad nebūtų nuodingi). Šiuo metu galima naudoti smulkiažiedžių našlaičių žiedus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs