„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kovai su vasaros dargana – karšti uogų pyragėliai

Lietuviška vasara kartais gena ieškoti artimiausio ledų kiosko, o kartais – rausti spintą ieškant vilnonio megztinio. Šie pyragėliai, įdaryti sezoninėmis uogomis, sušildys darganotą vakarą. Vida ir Juozas juos pasiima ir iškylas – su meile paruošti kepiniai ir spragsintis vakaro laužas – puikus derinys.
Pyragėliai su uogomis
Pyragėliai su uogomis / 123RF.com nuotr.

Reikės (jei ruošiate pyragėlius didelei kompanijai, šį kiekį padvigubinkite)

  • 2 puodelių pilno grūdo miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 kiaušinio trynių
  • 1 šaukštelio ir dar žiupsnelio druskos
  • apie 100 g sviesto
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • apie 300 gramų vyšnių ar kitų sezoninių uogų (be kauliukų)
  • pusės puodelio cukraus pudros
  • 3 šaukštų uogienės

KAIP GAMINTI:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Dideliame inde sumaišykite maždaug pusantro puodelio miltų, kepimo miltelius ir druską. Gabalėliais įpjaustykite sviestą į šį mišinį ir gerai išmaišykite, kol įgaus smėlio tekstūrą. Įmuškite vieną kiaušinio trynį, įpilkite pusę stiklinės šalto vandens ir šaukštelį vanilės ekstrakto.

2. Minkykite tešlą – jei ji sausa ir nelimpa tarpusavyje – įpilkite dar tris šaukštus vandens. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išminkykite. Išminkytą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 15-ai minučių.

3. Kol tešla vėsta, pasiruoškite įdarą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite supjaustytas uogas ir uogienę, likusius miltus, druską, įlašinkite dar kelis lašus vanilės ekstrakto (arba įberkite šiek tiek vanilinio cukraus).

4. Į dar vieną indelį įmuškite kiaušinio trynį ir įpilkite vieną šaukštą vandens.

5. Imkite tešlą ir iškočiokite ją iki maždaug 1 centimetro storio. Su sriubai valgyti skirtais indeliais arba peiliu išpjaukite iš tešlos maždaug 7 centimetrų skersmens apskritimus. Į apskritimo centrą dėkite 2 šaukštus uogų įdaro. Patepkite kraštelius kiaušinio trynio plakiniu, užlenkite ir formuokite pyragėlius, šakute stipriau užspauskite jų kraštelius.

6. Pyragėlius perkelkite ant kepimo skarda iškloto popieriaus. Dantų krapštuku pradurkite kelias skylutes pyragėlio viršuje, patepkite juos kiaušinio trynio plakiniu. Kepkite apie 30-35 minutes ir pabarstykite cukraus pudra.

Gardaus ir šilto vakaro!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs