Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupūs ir skanūs sausainiai „Raganos piršteliai“ švenčiantiems Heloviną

Smagu, kad yra patiekalų, kuriuos vis dar gaminame tik tam tikromis progomis. Patys pagalvokite, koks malonumas per kūčias mėgautis kūčiukais, kai juos triauškėte jau nuo lapkričio vidurio? Ir šie sausainiai, teoriškai „galiojantys“ visus metus, smagiausi ir skaniausi, kai kepami Helovino išvakarėse. Atrodo jie ir kraupokai, ir juokingai, tačiau yra išties puikūs. Kepkite net nedvejodami!
Sausainiai „Raganos piršteliai“
Sausainiai „Raganos piršteliai“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai (apie 30 sausainių):

  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 110 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 150 g cukraus;
  • 200 g miltų (gali prireikti kiek daugiau);
  • 1/4 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos;
  • 30 migdolų be odelių;
  • raudonų maistinių dažų (nebūtina).

Gaminimas:

1. Pirmiausia pasiruoškite migdolus: užpilkite juos verdančiu vandeniu, o tada, praėjus kelioms minutėms ir vandeniui kiek pravėsus, griebkite po vieną ir pašalinkite odelę tiesiog ją nustumdami pirštais. Sudėkite migdolus ant lėkštės, kad apdžiūtų. Juos galite naudoti ir tokius šviesius, o jei norite „lakuotų nagų“ efekto, tuomet pagal instrukciją pasiruoškite turimus maistinius dažus ir vieną migdolo pusę nuspalvinkite bei palikite, kad išdžiūtų, kol paruošite sausainių tešlą.

2. Į didelį dubenį sudėkite sviestą, supilkite cukrų, druską ir sukite mediniu šaukštu, kol gausite purią balsvą masę.

3. Į gautą masę muškite vieną kiaušinį ir antrojo kiaušinio trynį (baltymą atidėkite, jo dar reikės), supilkite vanilės ektraktą ir išmaišykite.

4. Supilkite miltus ir užminkykite vidutinio kietumo tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą – tegul pabūna ten 30–40 min.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais.

6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir vis atgnybdami po gabaliuką, ant lygaus paviršiaus voliokite piršto storio „gyvatėles“. Supjaustykite jas piršto ilgio gabaliukais, o tada, pasitelkę visą išmonę pasistenkite dekoruoti juos lyg tikrus pirštus: dviejose vietose pažymėkite „sąnarius“, peiliu padarydami kelis nedidelius brūkštelėjimus. Dėkite „pirštelius“ į skardą.

7. Kiekvieno „pirštelio“ gale įspauskite „nagą“ – dažytą ar natūralų migdolą. Galiausiai patepkite sausainius likusiu kiaušinio baltymu (migdolo netepkite).

8. Kepkite apie 10–12 min., kol sausainiai taps gelsvi. Leiskite visiškai atvėsti, o tada jau mėgaukitės baisiosios raganos piršteliais. Kas gali būti bjauriau! Ir skaniau.

Vida Press nuotr./Sausainiai „Raganos piršteliai“
Vida Press nuotr./Sausainiai „Raganos piršteliai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai