Ingridientai
- 8 bulvės;
- 2 porų stiebeliai;
- 1 pastarnokas;
- 150 g sviesto;
- 1 l daržovių sultinio;
- 250 ml saldžios grietinėlės;
- kopūstų lapų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Priedai
- 2 valg. š. alyvuogių aliejus;
- druskos pagal skonį;
- 1 valg. š. citrinos sulčių;
- šoninės griežinėliai.
Paruošimas
1. Paruoškite kopūstų traškučius. Minkštąsias dalis atskirkite nuo kietų stiebelių, sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, trupučiu citrinos sulčių, išmaišykite ir sudėkite į kepimo. Kopūsto gabalėliai turi nesiliesti vienas prie kito. Kepkite iki 130 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimkite, pabarstykite žiupsneliu druskos ir atvėsinkite.
2. Tuo tarpu nulupkite bulves ir pastarnokus. Bulves supjaustykite mažesniais gabalėliais. Supjaustykite porus ir pastarnokus.
3. Puode ištirpinkite sviestą, pakepinkite porus ir pastarnokus. Uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
4. Tada supilkite bulves, sultinį ir virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės.
5. Į bulvių ir sultinio masę supilkite keptus ingreidientus bei viską sutrinkite, vėliau įpilkite saldžios grietinėlės ir virkite iki pasirodys burbuliukai, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
6. Patiekite su keptuvėje apskrudusiais šoninės griežinėliais ir lapinio kopūsto traškučiais. Skanaus!