„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kreminės tekstūros makaronai su moliūgų tyre

Makaronai karaliauja virtuvėje visais sezono laikais, o abejingų šiam patiekalui tikrai nedaug. Vis dėlto, tradiciniams makaronų patiekalams pabodus, dažnai ieškome įvairovės. Kas tai galėtų būti? Pavyzdžiui, makaronai su moliūgais? Prekybis centras „Iki“ dalinasi netradiciniu receptu.
Makaronai su moliūgais
Makaronai su moliūgais / Pranešimo aut. nuotr.
Temos: 2 Moliūgai Makaronai

Ingredientai:

  • 2 puodelių moliūgų tyrės;
  • 450 g mėgstamų makaronų;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 3-4 česnako skiltelių;
  • ½ puodelio grietinėlės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio malto muskato riešuto;
  • tarkuoto parmezano sūrio.

Moliūgų tyrės receptą rasite čia.

Gaminame:

  1. Makaronus išvirkite dideliame puode su stipriai pasūdytu vandeniu, kol bus al dente. Pasilikite 1½ puodelio makaronų vandens ir nusausinkite.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite išspaustą česnaką ir kepkite, kol pasklis aromatas, apie 1 minutę. Supilkite moliūgų tyrę, 1 puodelį makaronų vandens ir šluotele plakite, kol padažas susimaišys ir taps blizgus. Įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Jei reikia, įpilkite dar makaronų vandens. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Sumaišykite su makaronais ir patiekiant apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs