Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krevečių ir ryžių salotos su pesto padažu

Ką šiandien gaminsite skanaus? Gal kažką ypatingesnio, bet nesunkiai pagaminamo? Siūlome pasimėgauti krevetėmis.
Krevetės su ryžiais
Krevetės su ryžiais / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g nuvalytų krevečių,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • ½ st. alyvuogių aliejaus,
  • 2 arb. š. druskos,
  • 2 arb. š. smulkiai tarkuotos laimo žievelės,
  • saujos šviežių mėtų,
  • 1 jalapeno pipiro,
  • 2 didelių česnako skiltelių,
  • ¼ st. šviežių laimo sulčių,
  • 300 g šviežių špinatų lapelių,
  • 4 st. virtų ilgagrūdžių ryžių,
  • ½ st. skrudintų migdolų.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite krevetes, juoduosius pipirus, druską, 1 arb. š. laimo žievelės ir ¼ st. alyvuogių aliejaus. Suberkite krevetes ant kepimo popieriaus ir dėkite į orkaitę. Kepkite 5 minutes ar šiek tiek ilgiau, kol krevetės apskrus.

Į smulkintuvą suberkite mėtas, česnaką, jalapeno pipirą be sėklų, 1 arb. š. druskos, 150 g špinatų, 1 arb. š. tarkuotos laimo žievelės ir ¼ st. alyvuogių aliejaus. Dideliu greičiu išplakite iki vientisos tyrės.

Su karštais ką tik išvirtais ryžiais sumaišykite likusius 150 g mažų špinatų lapelių ir pagamintą pesto padažą. Apibarstykite susmulkintais migdolais ir patiekite su krevetėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?