Ingredientai:
- 2 didelės tvirtos ir saldžios kriaušės, be sėklų, supjaustytos plonytėmis skiltelėmis;
- 2 rutuliukai buratos (galima keisti ir minkšta mocarela), padalinti į 4 dalis;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas, labai smulkiai supjaustytas,
- 2 saujos gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų;
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 2 arbat. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- saujelė graikinių riešutų arba migdolų, švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai lėkštę, kurioje salotas tieksite, išklokite gražgarsčių sluoksniu. Tuomet ant jų išdėliokite buratos gabaliukus ir kriaušių skilteles.
2. Mažame dubenėlyje suplakite aliejų, actą, svogūnus, garstyčias, truputį druskos ir pipirus. Šiuo padažu pašlakstykite visus ingredientus lėkštėje, o galiausiai pabarstykite riešutais. Tiekite nedelsdami.