Ingredientai:
- 3 kg kriaušių
- 2 kg bruknių
- 1 kg cukraus
- 400 ml vandens (sirupui)
Gaminimas:
-
Bruknes nuplaukite, nusausinkite ir nuplikykite verdančiu vandeniu.
-
Nulupkite kriaušes, išimkite sėklas ir jas susmulkinkite kubeliais.
-
Į puodą pilkite 400 ml vandens, berkite cukrų, kaitinkite, nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Tuomet užvirinkite ir virkite apie 2 minutes.
-
Paruoštame sirupe virkite kriaušes apie 10-15 minučių. Kriaušės išgriebkite.
-
Į sirupą suberkite nuplikytas bruknes. Virkite apie 7 min. Vėl sudėkite kriaušes, pavirkite dar 3-5 minutes.
-
Dar karštą uogienę išpilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukite steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite, šiltai užklokite ir palikite visiškai atvėsti.
-
Atvėsusią uogienę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Skanaus!
Daugiau gardžių receptų rasite derlingas.lt