Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriaušių uogienė su bruknėmis: žiemą neatsidžiaugsite!

Ši uogienė yra ypatingai kvapni ir ryškios spalvos. Rūgštus bruknių ir saldus kriaušių derinys tinka ne tik su saldžiais patiekalais, bet ir prie sūrio ar paukštienos patiekalų.
Kriaušių ir bruknių uogienė
Kriaušių ir bruknių uogienė / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 3 kg kriaušių
  • 2 kg bruknių
  • 1 kg cukraus
  • 400 ml vandens (sirupui)

Gaminimas:

  1. Bruknes nuplaukite, nusausinkite ir nuplikykite verdančiu vandeniu.

  2. Nulupkite kriaušes, išimkite sėklas ir jas susmulkinkite kubeliais.

  3. Į puodą pilkite 400 ml vandens, berkite cukrų, kaitinkite, nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Tuomet užvirinkite ir virkite apie 2 minutes.

  4. Paruoštame sirupe virkite kriaušes apie 10-15 minučių. Kriaušės išgriebkite.

  5. Į sirupą suberkite nuplikytas bruknes. Virkite apie 7 min. Vėl sudėkite kriaušes, pavirkite dar 3-5 minutes.

  6. Dar karštą uogienę išpilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukite steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite, šiltai užklokite ir palikite visiškai atvėsti.

  7. Atvėsusią uogienę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Skanaus!

Daugiau gardžių receptų rasite derlingas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais