Jos nuomone, tokie kūčiukai patiks ne tik tiems, ką vargina glitimo netoleravimas ir alergija maistui, bet ir ieškantiems kitokio skonio kūčiukų.
INGREDIENTAI
- 150 g migdolų miltų;
- 150 g kokosų miltų;
- 1 arb. š klevų ar agavų sirupo (jei galite vartoti – medaus);
- 2 valg. š. kokosų aliejaus (jei galite vartoti – sviesto);
- 2 valg. š. aguonų (kas mėgsta, jas gali maišyti su kanapėmis);
- 2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 6 valg. š. vandens.
GAMINAME
Ispaninio šalavijo sėklas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti geras 10 min. Visus kitus ingredientus sumaišome dubenyje. Iš gautos masės suformuojame rutulį. Jį įsukame į maistinę plėvelę ir dedame bent pusei valandos į šaldiklį.
Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 160-180 laipsnių. Išimame iš šaldiklio tešlą ir suformuojame norimo storio volelius – juos supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Nuo to, kokio dydžio bus gabalėliai, priklausys ir jūsų kūčiukų dydis. Gabaliukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į orkaitę.
Kepti reikia trumpai, ne daugiau nei 15 min (dažniausiai užtenka ir 10 min), kol kūčiukai apskrus.
„Tokie kūčiukai bus trapesni nei įprasti iš kvietinių miltų. Jie netiks berti į aguonų pieną. Tačiau patirtis rodo, kad iškepus prieš Kūčias jų nebelieka dar iki šventinės vakarienės – skanu kramsnoti ir šiltus, ir atvėsusius“, – sakė Rasa.
Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.
Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!