1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, po truputį berkite cukrų ir sukite, kol masė taps puri.
2. Kiaušinius išplakite iki putų atskirame dubenyje, pamažu įmaišykite sviesto ir cukraus mišinį, visus reikalingus pagardus ir kepimo miltelius.
3. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
4. Maskarponę, varškę ir cukrų elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės, įspauskite citrinos sulčių ir suberkite nutarkuotas žieveles.
5. Paruoštą įdarą krėskite ant uogų sirupu sulaistyto atvėsinto biskvito. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
6. Uogas pakaitinkite, sumaišykite su cukrumi, krakmolu, citrinos sultimis. Kai atvės, tolygiai paskirstykite ant pyrago ir dar porą valandų palaikykite šaldytuve.
Tiekdama supjaustykite gabalėliais.
Pagaminsite per 1 val. 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmaišykite miltus bei kepimo miltelius, gerai išminkykite ir užšaldykite.
2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, sumaišykite su varške ir sutrinkite blenderiu.
3. Kiaušinių baltymus sumaišykite su krakmolu, išplakite iki putų ir kartu su uogomis įmaišykite į varškės masę.
4. Didžiąją atšaldytos tešlos dalį įtarkuokite į skardą (geriausia - stačiakampio formos skarda aukštais kraštais), dėkite varškės įdarą ir ant viršaus užtarkuokite likusią tešlos dalį.
5. Apie 45 min. kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Prieš tiekiant pyragą apliekite ištirpintu šokoladu.
Skanaus!
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sviestą ir 140 g cukraus trinkite, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite trynius. Miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir šaukštą citrinų žievelių sumaišykite, suberkite į sviesto masę ir išsukite.
2. Dvi maždaug 26 cm skersmens silikonines formas ištieskite kepimo popieriumi, įdėkite po lygiai tešlos, paviršių išlyginkite. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.
3. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite, kol susidarys standžios putos. Įmaišykite 150 g cukraus ir plakite, kol ji ištirps. Baltymų masę sukrėskite į silikoninę formą. Kepkite 150 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių.
4. Grietinėlę su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos. Grietinėlės sūrį, varškę, likusias citrinų žieveles, želės cukrų sumaišykite ir įmaišykite į plaktą grietinėlę.
5. Pusę kiekio grietinėlės ir varškės masės užtepkite ant vieno iškepusio papločio, apibarstykite puse kiekio serbentų. Uždėkite kitą paplotį, užtepkite likusią varškės masę ir pabarstykite likusiais serbentais. Ant viršaus uždėkite baltymų paplotį ir 30 minučių laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstykite migdolų plokštelėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę, suberkite rudąjį cukrų ir ant silpnos ugnies kepinkite, kol pradės skirtis skystis ir kriaušės suminkštės, bet neištiš.
2. Suberkite nuplautus serbentus ir maišydami užvirinkite. Nukelkite nuo viryklės. Masę sudėkite į mažus indus arba vieną didesnį.
3. Sviestą sukapokite, suberkite miltus, įberkite druskos. Viską sumaigykite pirštais. Įminkykite riešutus ir cukrų „Demerara“. Masę sutrupinkite į indelius su kriaušėmis ir serbentais.
4. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes (jei indas didelis – apie 40 minučių, kol viršus gražiai parus). Patiektite šiltą su ledais be priedų.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
1. Duoną supjaustykite plonomis riekėmis, jas perpjaukite per pusę. Ant kiekvienos uždėkite po kupiną šaukštą nuvarvintos grūdėtosios varškės.
2. Papuoškite raudonaisiais serbentais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą ištrinkite su kiaušinių tryniais, įberkite cukraus, miltelinio cukraus, druskos ir išmaišykite.
2. Į sviesto masę maišant pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių brinkti.
3. Kiaušinių baltymus plakite, kol pasidarys standžios putos, ir įmaišykite į tešlą.
4. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, samčiu įpilkite tešlos ir iškepkite vaflius. Patiekite su serbentų uogiene ir vaniliniais ledais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Torto pagrindo gaminimas:
- Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite cukrų, išmaišykite. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą.
- .Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, sviestą ir jogurtą. Gautą masę supilkite į sausus ingredientus ir maišykite, kol gausis vientisą tešlą.
- 20-22 cm skersmens kepimo formą atsegamais kraštais sutepkite sviestu. Supilkite tešlą, išlyginkite viršų ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Ar torto pagrindas iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku: įsmeigtą į pagrindo vidurį turėtumei ištraukti neaplipusį tešla.
- .Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Iš kepimo formos išimti nereikia.
Ramunėlių arbata:
- Nedideliame puode arba arbatinuke užvirkite vandenį.Suberkite ramunėles, supilkite medų, uždenkite ir palikite pritraukti 15 minučių. Tuomet arbatą nukoškite į puodelį.
Ramunėlių putėsių gaminimas:
- Įį nedidelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir ramunėles. Uždenkite ir leiskite užvirti.
- Skysčiui užvirus, puodą atidenkite, ugnį sumažinkite ir virkite tol, kol skystis ims tirštėti ir burbuliuoti – virsti sirupu. Jei turi maisto gamybai naudojamą termometrą, virkite, kol skystis pasieks 114 laipsnių temperatūrą.
- Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite išbrinkti. Tuomet ištirpinkite garų vonelėje.
- .Iki purumo išplakite grietinėlę.
- Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinių trynius, kol pabals.
- Sirupui sutirštėjus, puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite kelioms minutėms atvėsti. Tuomet per sietelį po truputėlį pilkite į trynius ir nuolat plakite. Labai svarbu, kad sirupas nebūtų per karštas, antraip sutrauks trynius.
- Supilkite tirpintą želatiną toliau plakdami, kol putėsiai sutirštės ir jų padvigubės.
- Sudėkite ir atsargiai įmaišykite grietinėlę.
Juodųjų serbentų putėsių gaminimas:
- Nuplautus ir nusausintus serbentus sutrinkite. Sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir ant vidutinės ugnies virkite, kol cukrus ištirps.
- Grietinėlę išplakite iki purumo.
- Keliuose šaukštuose vandens išbrinkintą želatiną sudėkite į serbentus ir, maišydamos šaukštu, ištirpinkite.
- Palikite juodųjų serbentų masę atvėsti iki kambario temperatūros. Sudėkite ir atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
Torto gamyba:
- Torto pagrindą subadykite šakute ir po truputėlį apipilkite arbata. Palaukite, kol ją sugers. Pagrindas turi būti drėgnas, tačiau ne skęsti arbatoje, tad visos arbatos gali ir neprireikti.
- Supilkite ramunėlių putėsius, išlyginkite viršų. Torto formą pastatykite į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sustingtų.
- Ramunėlių putėsiams lengvai sustingus, supilkite juodųjų serbentų putėsius. Išlyginkite viršų ir palikite šaldytuve nakčiai.
- Tortą patiekite atvėsintą. Lengviau supjaustysite peilį pamirkiusios į karštą vandenį.
Patarimas. Labai svarbu tortą šaldytuve laikyti per naktį.
Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“
- Serbentus nuskabykite nuo šakelių ir perrinkite.
- Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu.
- Uogas sumaišykite su ruduoju cukrumi ir palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
- Miltus suberkite ant miltuotos lentos, suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite šiltą pieną, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite ir užminkykite tešlą.
- Kai ji pasidarys vientisa, supilkite aliejų ir dar paminkykite.
- Tešlą plonai iškočiokite, norimo dydžio stiklinaite ar puodeliu išspauskite skrituliukus, į kiekvieną dėkite po šaukštą uogų įdaro, kraštelius kruopščiai užspauskite, virtinukus meskite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 2–3 min., kol iškils į paviršių.
- Skanu tiekti su vaisių jogurtu arba plakta grietinėle.
- Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.
- Suberkite ryžių dribsnius, maltą cinamoną, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Virkite kelias minutes, kol ryžių dribsniai suminkštės, tačiau vis dar nebus sukritę. Tuomet suberkite cukrų ir trintus juoduosius serbentus. Maišydami kaitinkite toliau, kol masė prikaistuvyje taps vientisos, kreminės tekstūros. Jeigu matote, kad košė tampa per tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno ar virinto karšto vandens.
- Išvirtą košę paskirstykite į dubenėlius. Apibarstykite saujele migdolų riekelių, jei norite, papuoškite keliais juodaisiais serbentais ar kitomis uogomis.
- Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Idėja iš: peppercornsinmypocket.blogspot.co.uk
1. Želatiną užpilkite 30 ml vandens ir palikite išbrinkti. Juoduosius serbentus suberkite į puodą ir įpilkite šiek tiek vandens. Tuomet berkite cukrų ir viską pavirkite ant nedidelės ugnies tol, kol serbentai suminkštės.
2. Įpilkite cukraus pagal skonį ir ragaukite tol, kol sulauksite norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite.
1. Sultis sumaišykite su sirupais.
2. Pridėkite daug ledukų ir šaldytų ar šviežių uogų. Jei turite šviežių mėtų, patrinkite porą lapelių stiklinėje, o šakelių pridėkite prieš dėdami ledukus.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Apelsiną supjaustykite nedideliais gabaliukais (su žievelėmis) ir sudėkite į ledukų formeles, pripilkite vandens ir užšaldykite.
2. Sultis sumaišykite su skystu ar pašildytu medumi. Jei norite gaivesnio kokteilio, sultis praskieskite gazuotu mineraliniu vandeniu. Į taures pridėkite šaldytų apelsino ledukų ir pripilkite atšaldytų sulčių.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Raudonuosius serbentus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite mediniu šaukštu. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite 2–3 valandas pastovėti.
2. Tuomet nukoškite, sudėkite 2–3 šaukštuose šilto vandens ištirpintas mieles. Suberkite cukrų ir citrinų rūgštį, išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje 8–10 valandų. Tada girą nukoškite, supilstykite į tamsius butelius ir laikykite šaltai.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite juoduosius serbentus. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite serbentų išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
- Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas serbentų sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite serbentų sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30 minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Kremą reikia paruošti greitai, kad ledai nespėtų ištirpti.
- Juoduosius serbentus nuplaukite, nusausinkite, sumaigykite grūstuvu ir sumaišykite su alkoholiu.
- Suplakite pasaldintą grietinėlę. Ledus sumaišykite su grietinėle ir 2/3 gautos masės sumaišykite su uogomis.
- Į ledaines dėkite kremą su juodaisiais serbentais. Ant viršaus dėkite po 2-3 šaukštus kremo be serbentų ir papuoškite šviežiomis gervuogėmis ir mėtų lapeliais.