Jums reikės:
pusės stiklinės bolivinių balandų sėklų,
500 g pasirinktos maltos mėsos (rinkausi kalakutieną, sumaišytą su kiauliena),
svogūno,
4 skiltelių česnako,
2 kiaušinių,
po žiupsnelį druskos, maltų pipirų ir paprikos miltelių,
aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Bolivines balandas užpilkite stikline vandens ir išvirkite. Atvėsinkite.
2. Svogūnus ir česnako skilteles išlukštenkite ir susmulkinkite.
3. Į dubenį sukrėskite mėsą, sužerkite atvėsusias sėklas, svogūnus, česnakus, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pipirus ir paprikos miltelius. Gerai išmaišykite.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
5. Drėgnomis rankomis suformuokite kukuliukus. Trumpai pakepkite juos keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Paskui sudėkite ant skardos ir šaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. Tiekite su daržovėmis.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.