Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kukuliai su bolivinių balandų sėklomis: tirps burnoje!

„Kai išviriau šias bolivines balandas, negalėjau patikėti, kad jos tokios skanios. Kaip tik susiruošiau kepti maltinukus, tad panaudojau balandas maltinukų gamybai. Aš nerašysiu koks skanus patiekalas pavyko, nes noriu, kad ir jūs išbandytumėte ir tuo patys įsitikintumėte“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Kukuliai su bolivinėmis balandomis
Kukuliai su bolivinėmis balandomis / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

pusės stiklinės bolivinių balandų sėklų,

500 g pasirinktos maltos mėsos (rinkausi kalakutieną, sumaišytą su kiauliena),

svogūno,

4 skiltelių česnako,

2 kiaušinių,

po žiupsnelį druskos, maltų pipirų ir paprikos miltelių,

aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Bolivines balandas užpilkite stikline vandens ir išvirkite. Atvėsinkite.

2. Svogūnus ir česnako skilteles išlukštenkite ir susmulkinkite.

3. Į dubenį sukrėskite mėsą, sužerkite atvėsusias sėklas, svogūnus, česnakus, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pipirus ir paprikos miltelius. Gerai išmaišykite.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

5. Drėgnomis rankomis suformuokite kukuliukus. Trumpai pakepkite juos keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Paskui sudėkite ant skardos ir šaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. Tiekite su daržovėmis.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos