Anot legendos, florentinai pradėti gaminti Prancūzijoje. Pasakojama, kad šių skanėstų receptas buvo sukurtas Versalio rūmų kulinaro karaliaus Liudviko XIV valdymo laikais. Skanėstas pirmą kartą patiektas Medičių šeimos apsilankymo proga ir jų garbei pavadintas Florencijos miesto vardu.
Tradiciškai florentinai gaminami iš riešutų ir vaisių cukrintinių, birūs produktai sumaišomi su medumi ir cukrumi, keptas atvėsintas skanėstas pamirkomas tirpytame šokolade ir paliekamas atvėsti.
Laikui bėgant atsirado įvairiausių šio recepto variacijų. Šiandien florentinai gaminami iš riešutų, sėklų, džiovintų vaisių, kukurūzų dribsnių. Biriems produktams suklijuoti naudojamas cukraus ir grietinėlės mišinys, medus, kiaušinių baltymai, plakti su cukrumi, arba sutirštintas pienas.
Kokie produktai tinka florentinams
Riešutai: migdolai, karijos, žemės ir lazdynų riešutai.
Džiovinti vaisiai: razinos, abrikosai, džiovintos spanguolės, vyšnios, cukruotos citrinų ir apelsinų žievelės, mangų ir papajų cukrintiniai.
Sėklos: baltieji ir juodieji sezamai, saulėgrąžų, moliūgų sėklos, linų sėmenys, aguonos.
Dar šis tas
- ⇒ Specializuotose parduotuvėse galite įsigyti miltelių mišinio florentinams gaminti. Jums tereikės sumaišyti miltelius su biriais produktais.
- ⇒ Florentinams kepti naudokite kokybišką kepimo popierių (patartume rinktis rudos spalvos), antraip bus sunku juos atskirti.
- ⇒ Florentinus galite kepti ir popierinėse keksiukų formelėse.
- ⇒ Suformavusi ant popieriaus kauburėlius ar blynelius, palikite tarp jų maždaug 2,5 cm tarpus, kad nesuliptų.
- ⇒ Desertas išties bus karališkas, jei atvėsusius florentinus pamirkysite tirpytame šokolade ir paliksite sustingti.
- ⇒ Galite kepti vieną didelį lakštą ir vėliau sulaužyti arba supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
- ⇒ Atvėsusius florentinus kurį laiką galima laikyti sandariame stikliniame inde, kad negautų drėgmės ir nesuminkštėtų.
IŠBANDYKITE! Migdolų Florentinai, Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais