Su pomidorų tyre
3 šaukštai medaus, stiklinė pomidorų tyrės, 3 skiltelės česnako, 2 šaukštai „Vorčesterio“ padažo, šaukštelis vyno acto, žiupsnelis aitriosios paprikos, druskos ir pipirų. Tinka kiaulienai, ypač šonkauliukams, ir paukštienai marinuoti. Galima patiekti kaip padažą prie keptos mėsos.
Su garstyčiomis
125 ml medaus, 50 ml aštrių garstyčių, 2 skiltelės česnako, 20 ml sojų padažo, 30 ml obuolių acto. Tinka kiaulienai, paukštienai ir daržovėms marinuoti.
Su imbierais
3 šaukštai medaus, 3 šaukštai sojų padažo, 1–2 šaukštai smulkiai tarkuotos imbiero šaknies, 3 skiltelės česnako, vienos citrinos sultys, pusė šaukštelio aitriosios paprikos. Tinka paukštienai marinuoti.
Su aliejumi
2 šaukštai medaus, 2 šaukštai citrinų sulčių, 100 ml alyvuogių aliejaus, 2 skiltelės česnako, 2 susmulkinti laurų lapeliai, žiupsnelis druskos ir pipirų. Tinka kiaulienai marinuoti.
Su baltuoju vynu
300 ml sauso baltojo vyno, 4 šaukštai medaus, 50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių, ryšulėlis smulkiai kapotų šviežių mėtų. Tinka kiaulienai, avienai ir vištienai marinuoti.
Su ananasais
2 šaukštai medaus, stiklinė kubeliais pjaustytų konservuotų ananasų, 2 šaukštai sojų padažo, 2 šaukštai acto arba citrinų sulčių. Tinka paukštienai ir kiaulienai.