Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kulinarijos pamokėlė: ruošiame granitą

Nemėgstate pieninių ledų? O gal esate alergiška laktozei? Siūlome išeitį! Kaitrią vasaros dieną galite pasimėgauti granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus. Šis skanėstas itin populiarus saulės saloje Sicilijoje, kurioje nuolat karšta ir sirpsta patys skaniausi vaisiai.
Pasimėgaukite granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus.
Pasimėgaukite granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus. / Fotolia nuotr.

Dažniausiai granita tiekiama skaidriuose stikliniuose dubenėliuose ar taurėse – taip galima pasidžiaugti ryškiomis šalto deserto spalvomis. Valgoma šaukšteliu. Jei granitą ragausite Sicilijoje, ji bus patiekta su riekele džiovintos šviesios duonos arba brioša – tipiška vietos bandele. Toks derinys paprastai patiekiamas gaiviems pusryčiams.

Išbandykite arbūzinę ir melionų granitą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?