Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kulinarinė egzotika „Ogmios mieste“: patiekalai, į kuriuos krypsta smalsuolių akys ir telefonų objektyvai

Jos – spalvingos, viliojančios, traukiančios akis ir patiktukus socialiniuose tinkluose. Tarp „Ogmios mieste“ įsikūrusių net 36 restoranų bei kavinių, čia jaukiai įsitaisiusios ir egzotiškų kraštų virtuvės. Jos kviečia išbandyti tiek daugeliui jau pažįstamus, tiek dar neragautus skonius. Kuo pastarieji gali nustebinti, papasakos kelionė po „Ogmios miesto“ egzotiškuosius restoranus.
Restorano SAMURAI ramenas
Restorano „SAMURAI“ ramenas / Restorano SAMURAI nuotr.

Meilę maistui įkaitina ugnis

Į kulinarinius atradimus „Ogmios mieste“ kviečia išties egzotiškų šalių virtuvės. Kelionę pradėkime nuo tolimosios Japonijos, kurią pažinti siūlo restoranas SAMURAI.

Jo savininkė Giedrė Tang sako – lankytojai čia gali paragauti ypatingai gaminamos ramenų sriubos bei kitų tradicinių japoniškų patiekalų. O pastaruosius išbandyti – išties verta. Mat paklausta, kodėl tikri samurajai ir visi, norintys jais tapti, turėtų valgyti ramenus, G.Tang šypsosi – šis maistas yra unikalus.

„Mūsų patiekalai gaminami tik iš natūralių ingredientų. Samurajaus rameno sultinys verdamas net 16 valandų. Jame telpa viskas. Šiluma iš sultinio, sotumas iš mūsų gamintų makaronų, troškintos mėsos ir, žinoma, marinuoto kiaušinio. Šiuo ramenu galima mėgautis vienam ar su draugų kompanija“, – pasakoja G.Tang.

Leistis į kelionę po egzotiškų šalių virtuves „Ogmios mieste“ siūlo ir visiems jau puikiai pažįstamas „Wok to Walk“. Save restoranas apibūdina trimis žodžiais – „Ugnis, metalas, magija“. Prie viso to būtų galima pridėti išskirtinį ir daugelio pamėgtą wokų skonį bei, kaip teigia „Wok to walk“ restoranų vadovas Žilvinas Stumbras, žaibišką šių patiekalų gamybos greitį.

„Liepsnoje vartomą šviežią maistą paruošiame vos per kelias minutes. Todėl savo wok patiekalus tikrai galime iškepti žaibišku greičiu. Maistą kepame ant labai kaitrios ugnies, naudojame mažai aliejaus ir ingredientus vartome specialia technika, kurią jau puikiai įvaldę mūsų meistrai. Tinkamai termiškai apdoroję wokus, galime atskleisti subtilius jų skonius“, – teigia Ž.Stumbras.

Ogmios miesto nuotr./Wok to Walk restoranas „Ogmios mieste“
Ogmios miesto nuotr./Wok to Walk restoranas „Ogmios mieste“

Kaitra bei ugnis ypač svarbios ir „Pitarija FIRE PLACE“ virtuvei. Restorano savininko Rashid Mahmudov teigimu, šioje vietoje patiekalai ant lankytojų stalų keliauja tiesiai iš krosnies, o ją gerai įkaitinti – ypač svarbu.

„Tik taip galime pagaminti autentišką, skanią ir kokybišką pitą. Jai naudojame tik geriausius ingredientus ir kruopščiai sekame gamybos procesą. Pita gerai įkaitusioje krosnyje turi gražiai iškilti bei greitai iškepti. Tam būtina ir kaitri krosnis, ir kokybiški ingredientai. Todėl pitas mūsų lankytojai labai pamėgę. Taip pat mielai renkasi sriubas, kiaušinienės, o pats mylimiausias patiekalas yra šakšuka. Tikriausiai dėl to, kad patys pirmieji ją ir pradėjome kepti“, – apie „Pitarija FIRE PLACE“ išskirtinumą kalba R.Mahmudov.

Restorano „Pitarija FIRE PLACE“ nuotr./Restorano „Pitarija FIRE PLACE“ šakšuka
Restorano „Pitarija FIRE PLACE“ nuotr./Restorano „Pitarija FIRE PLACE“ šakšuka

Kelia ir apetitą, ir populiarumą „Instagrame“

Egzotiškos virtuvės vis labiau skinasi kelią į šalies gurmanų širdis, o didelę dalį jose užima sušiai. Pastaruosius lietuviai taip pamėgo, kad šį maistą galėtų išrikiuoti šalia populiariausių lietuviškų patiekalų. Todėl „Ogmios mieste“ įsikūrusiam „Sushi Express“ atskiro pristatymo jau nebereikia.

Tai – pirmasis bei didžiausias greitojo maisto japonų restoranų tinklas Lietuvoje, prie kurio driekiasi tiek sušių mėgėjų, tiek ir maisto kurjerių eilės. Jiems „Sushi Express“ virtuvė nesustodama ruošia šviežiausius patiekalus, siūlo netikėčiausius skonių atradimus bei gamina maistą, kurį taip vertina gurmanai.

Norinčiųjų išbandyti Japonijos virtuvės unikalumą, „Ogmios mieste“ laukia ir ASAKI. Tai japoniškas restoranas, skirtas visiems rytietiškų šedevrų mylėtojams. Čia kiekvienas galės pasijusti tarsi atvykęs į Tekančios Saulės šalį, kuri, žinoma, kupina kulinarinės egzotikos.

„SUSHI EXPRESS“ nuotr./„SUSHI EXPRESS“ meniu
„SUSHI EXPRESS“ nuotr./„SUSHI EXPRESS“ meniu

Todėl į ASAKI verta užsukti tikrų meistrų pagamintų aukščiausios kokybės sušių, gardžiausių japoniškų wokų, iš rinktinių ingredientų ruošiamų salotų, sriubų, užkandžių.

Jei skonių receptoriai išsiilgę ir kitų naujovių, jomis nustebins BOLA. Tai restoranas, ruošiantis skanius, sveikus ir sočius „bowl“ dubenėlius. Lietuvoje atsiradę dar visai neseniai, jie kaip šviežio oro gūsis įsiveržė į socialinius tinklus ir kokybiško maisto gerbėjų širdis visame pasaulyje.

Tai – nekelia nuostabos. „Bowl“ dubenėliai yra ne tik skanūs, bet ir labai „instagramiški“, kupini apetitą žadinančių spalvingų šviežių ingredientų. Todėl BOLA kviečia paruošti telefonų objektyvus ir pasiruošti netikėtumams. Vien ko verta jų naujiena – karštos lašišos dubenėlis. Jame – ryžiai, lašišos kamuoliukai, virti brokoliai su pesto padažu, pomidoriukai su migdolais, dubliai „wakame“, marinuoti burokėliai ir agurkai, kepinti kukurūzai, krapai, čili ir sezamo sėklos. Skonis ir vaizdas – verti dalintis su draugais.

Restorano „BOLA“ nuotr./„BOLA“ karštos lašišos dubenėlis
Restorano „BOLA“ nuotr./„BOLA“ karštos lašišos dubenėlis

Arbatos stebuklai ir skonių temperamentas

Norintiems išragauti tikrus kinų virtuvės šedevrus, „Ogmios mieste“ verta užsukti į restoraną „9 Drakonai“. Save jie vadina tikrais perfekcionistais. Susitelkę į autentiškus Azijos skonius, virtuvės meistrai gamina nesenstančius kinų virtuvės patiekalus.

Juos taip pat moderniai interpretuoja, o kartu pristato keturis didžiuosius Kinijos kulinarinius metodus. Kaip pastarieji atrodo lėkštėje, sužinos kiekvienas, apsilankęs restorane „9 Drakonai“.

Ne mažesnė egzotika laukia ir „Formosa Bubble Tea“ lankytojų. Jiems pristatoma taivanietiška burbulinė arbata, kuri yra ne tik gėrimas, bet ir kelionė į skonio bei visiškai kitos kultūros pasaulį. Jį atrasdami, tikina „Formosa Bubble Tea“ projektų vadovė Indrė Vidmantaitė, lankytojai gali netgi patirti mažą kultūrinį nuotykį, prasidedantį kiekviename puodelyje.

„Žinoma, taivanietišką burbulinę arbatą išbandė dar ne visi. Mums įprasta ramunėlių ar melisų arbata gali būti mylimas ir saugus variantas, bet siūlome išplėsti savo skonio horizontą. Paragavus šios arbatos, kiekvienas pateks į Taivano kulinarinį pasaulį, kupiną subtilumų bei aromatų. Todėl ši arbata nėra tik gėrimas. Tai – naujų potyrių pradžia, pažintis su kita kultūra, tiesiog puiki patirtis, kuria galima pasidžiaugti kartu su šeima ar draugais. Mes siūlome daugybę skirtingų skonių, įvairių arbatos priedų, o daugelis gėrimų yra draugiški veganams“, – dalinasi I.Vidmantaitė.

Ogmios miesto nuotr./„Coca de Catalunya“ ispaniškas restoranas „Ogmios mieste“
Ogmios miesto nuotr./„Coca de Catalunya“ ispaniškas restoranas „Ogmios mieste“

Nustebinti „Ogmios miesto“ lankytojus pasiruošęs ir „Coca de Catalunya“. Nors jame – daugelio jau pažįstami Ispanijos virtuvės skoniai, restorano virėjas ir savininkas Vytautas Stundžė tikina – ši šalis visada yra kupina netikėtumų, ugningo šarmo bei viliojančio temperamento.

Todėl paklaustas, koks yra pats pagrindinis, slapčiausiais ir svarbiausias ispaniško maisto ingredientas, šefas ilgai negalvoja. „Ispanai negali gyventi be paelijų. O norint iškepti pačią geriausią ir skaniausią, reikalingas šafrano prieskonis bei paprika. Be šių dviejų svarbiausių komponentų nei mūsų virtuvė, nei ispanai neišgyventų net ir dešimt minučių“, – šypsosi V.Stundžė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas