„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kulinarinė pamokėlė: kaip pasigaminti karamelizuotų skanėstų

Tikriausiai daugeliui yra tekę kavinėse ragauti įvairių traškių karamelizuotų skanėstų. Jų nesunkiai galite pasiruošti ir namie.
Karamelizuotas desertas
Karamelizuotas desertas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Receptai Desertai

Karamelizuoti (t. y. aplieti lydytu cukrumi) galima viską: vaisius, riešutus, daržoves. Ir ne tik moliūgus ar morkas, bet ir svogūnus, pomidorus, burokėlius – tai ypač pikantiškas garnyras prie gurmaniškų mėsos patiekalų, žalumynų salotų su ožkų pieno sūriu.

Kaip tai daroma?

Cukrus iki rusvos karamelinės masės pakaitinamas svieste, tada juo smarkiai maišant greitai apveliami norimi produktai.

Išbandykite!

Shutterstock nuotr./Karamelizuoti svogūnai
Shutterstock nuotr./Karamelizuoti svogūnai
Karamelizuoti svogūnai
Shutterstock nuotr./Traakios obuolių skiltelės
Shutterstock nuotr./Traškios obuolių skiltelės
Traškios obuolių skiltelės
ievosreceptai.lt nuotr./Kepti bananai su karamele
ievosreceptai.lt nuotr./Kepti bananai su karamele
Kepti bananai su karamele

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų