Kulinarinė pamokėlė: kaip pasigaminti karamelizuotų skanėstų

Tikriausiai daugeliui yra tekę kavinėse ragauti įvairių traškių karamelizuotų skanėstų. Jų nesunkiai galite pasiruošti ir namie.
Karamelizuotas desertas
Karamelizuotas desertas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Receptai Desertai

Karamelizuoti (t. y. aplieti lydytu cukrumi) galima viską: vaisius, riešutus, daržoves. Ir ne tik moliūgus ar morkas, bet ir svogūnus, pomidorus, burokėlius – tai ypač pikantiškas garnyras prie gurmaniškų mėsos patiekalų, žalumynų salotų su ožkų pieno sūriu.

Kaip tai daroma?

Cukrus iki rusvos karamelinės masės pakaitinamas svieste, tada juo smarkiai maišant greitai apveliami norimi produktai.

Išbandykite!

Shutterstock nuotr./Karamelizuoti svogūnai
Shutterstock nuotr./Karamelizuoti svogūnai
Karamelizuoti svogūnai
Shutterstock nuotr./Traakios obuolių skiltelės
Shutterstock nuotr./Traškios obuolių skiltelės
Traškios obuolių skiltelės
ievosreceptai.lt nuotr./Kepti bananai su karamele
ievosreceptai.lt nuotr./Kepti bananai su karamele
Kepti bananai su karamele

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų