Kulinarinė pamokėlė: kepame bandeles

Namai, kvepiantys ką tik iškeptomis bandelėmis... Argi gali būti geriau? Svarbiausia nusiteikti kūrybiškai ir improvizuoti – juk bandelių gali būti įvairiausių skonių!
Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais
Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais / Rūtos Plonytės nuotr.

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais

4 asmenims. Pagaminsite per 2 val.

Produktai

Tešlai

200 ml šilto vandens, 1,5 arbat. š. sausų mielių, po 1 arbat. š. druskos ir cukraus, 2-3 st. miltų, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Įdarui

8 vnt. džiovinti pomidorai, 100 g fermentinio sūrio, 2 valg. š. Provanso žolelių (čiobreliai, raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai): 3 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 česnako skiltelės

P. S.  Įdarui itin tinka ir raudonasis, ir žaliasis pestas; juodosios ir žaliosios alyvuogės, susmulkintos su kaparėliais, česnaku ir parmezanu; šviežios petražolės, bazilikai ir mėtų lapeliai; trinta varškė su jogurtu ir cinamonu ir pan.

 

Kaip gaminti

1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad tešla iškiltų, palaikykite ją šiltoje vietoje.

2. Paruoškite tešlai įdarą: susmulkinkite džiovintus pomidorus (jeigu naudojate sausus, tuomet palaikykite juos karštame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų), sutarkuokite fermentinį sūrį, įberkite Provanso žolelių, susmulkinkite česnaką ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

3. Iškilusią tešlą iškočiokite. Ant norimos formos papločio užtepkite paruošto įdaro ir supjaustykite (geriausia tai daryti ovaliu peiliu-ratuku) juostelėmis.

Autorės nuotr./Gaminant bandeles
Autorės nuotr./Gaminant bandeles

4. Vieną juostelę susukite į ritinėlį ir jį pastatykite. Paimkite kitą juostelę ir apsukite aplink jau suformuotą tešlos ritinuką.

Autorės nuotr./Gaminant bandeles
Autorės nuotr./Gaminant bandeles

5. Bandeles galite daryti tiek iš dviejų, tiek iš daugiau tešlos juostelių.

6. Paruoštus kepti skanėstus dėkite į alyvuogių aliejumi išteptą skardą ir apie 30–40 min. kepkite 180–200 °C orkaitėje.

Autorės nuotr./Gaminant bandeles
Autorės nuotr./Gaminant bandeles

7. Skanaukite su raudonuoju arba žaliuoju pesto padažu, gražgarstėmis, alyvuogėmis.

 

Kulinaro patarimas. Jeigu neturite daug laiko, bandelėms galite naudoti jau paruoštą šaldytą tešlą – tinka tiek sluoksniuota bemielė, tiek mielinė.

 

Skanaus!

 

Taip pat skaitykite:

Kulinarijos pamokėlė: kepame nesaldžios tešlos papločius

Kulinarijos pamokėlė: kaip iškepti purų biskvitą

Kulinarijos pamokėlė: ruošiame plikytą tešlą

Kulinarijos gidas: renkamės ir ruošiame desertus

Kulinarijos pamokėlė: kaip užminkyti mielinę tešlą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis