Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kulinarinė pamokėlė: labai gardūs plikyti pyragaičiai su „Rududu“

„Šie plikyti pyragaičiai su „Rududu“ kremu vaikystėje buvo patys tobuliausi pyragėliai“, – sako recepto autorė Ieva.
Eklerai su „Rududu“
Eklerai su „Rududu“ / ievosreceptai.lt nuotr.

Plikyti pyragačiai su „Rududu“

Sudedamosios dalys:

• 250 ml vanduo,

• 100 g sviesto,

• 1 arbat. š. druskos,

• 5 kiaušiniai,

• 100 g miltų,

• 1 „Rududu“ indelis.

Kaip gaminti:

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, berkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldamos nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji bus užsiplikiusi.

ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla
ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla

2. Atvėsinkite tešlą ir įmuškite kiaušinius, bet ne plakite, o maišykite.

ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla
ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla

3. Kepimo indą pašlakstykite nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuokite norimo dydžio pyragėlius.

ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai
ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai

4. Kepkite 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusius pyragėlius įpjaukite šalia dugno ir mažu šaukšteliu įdėkite „Rududu“. 

ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai
ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai

Paprasta, bet labai skanu ir kvepia vaikyste...

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai