Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kulinarinis safaris „Vilnius Gastro“ smalsius ragautojus kvies į du maršrutus po aukštos klasės restoranus

Sostinėje veikiančių restoranų šefai ruošiasi kasmetiniam egzaminui – kitą savaitę, balandžio 19-ąją, vyks kulinarinis safaris „Vilnius Gastro 2018“. Jo dalyviams 9 restoranų šefai ruošia savo prisistatymų patiekalus, o tada beliks sulaukti lankytojų įvertinimų.
Maistas restorane
Maistas restorane / Organizatorių archyvo nuotr.

„Jau trečius metus iš eilės išjudinsime Vilnių, tačiau nusprendėme, kad laikas kelti kartelę aukščiau“, – pranešime žiniasklaidai cituojama organizatorė Jennifer Avci, įmonės „Sustainable Gastro“ savininkė iš Švedijos, organizuojanti įvairius renginius maisto mėgėjams.

Todėl šiemet restoranų safaryje varžysis tik geriausi miesto restoranai ir barai, garsėjantys aukštos klasės virtuve (fine dining). Kulinarinio safario dalyviai – restoranų šefai – šiemet žada būti ypač išradingi, jie bandys įdarbinti visus svečių pojūčius – uoslę, klausą, regą, lytėjimą ir, žinoma, skonį. Taip jie meta iššūkį ir sau, ir vienas kitam.

Organizatorių archyvo nuotr./Maistas restorane
Organizatorių archyvo nuotr./Maistas restorane

„Sunkiausia yra nuspręsti, kurį iš dviejų maršrutų pasirinkti – geltoną ar žalią. Abu siūlo nuostabius patiekalus ir gėrimus, į abu įtraukėme geriausius miesto šefus ir restoranus, tad konkurencija didžiulė“, – apie renginį pasakojo J.Avci, kviečianti vilniečius ir gero maisto entuziastus praleisti įspūdžių kupiną vakarą su draugais ir artimaisiais.

Šiemet „Vilnius Gastro Masters“ dalyviai, pasirinkę Geltonąjį maršrutą, bus kviečiami užsukti į restoranus „Dine“, „Ertlio Namas“, „Trinity“ ir „Nomads“.

Nusprendusiems rinktis Žalią maršrutą duris atvers „Amandus“, „Dublis“, „Saula“, „Time“ ir „Alchemikas“.

Organizatorių archyvo nuotr./Restoranų šefai
Organizatorių archyvo nuotr./Restoranų šefai

„Savo renginiuose stengiamės atkreipti dėmesį į tvarumą, socialinę atsakomybę, darną, todėl natūralu, kad nebus ir spausdintų bilietų. Dalyviai naudosis programėle, kurioje esantis unikalus kiekvieno dalyvio kodas bus nuskenuojamas įeinant į restoraną. Kiekvieną restoraną taip pat bus galima vertinti, taip bus išrenkamas laimėtojas“, – sako organizatorė.

Kartu ji pažymi, kad šie renginiai yra orientuoti ne tik į miestiečių supažindinimą su naujais restoranais ar virtuve, bet taip pat norima skatinti organiškų ir vietinių produktų naudojimą gaminant maistą, kartu stengiantis išvengti jo švaistymo ir didelės taršos.

„Vilnius Gastro“ šiemet vyks jau trečiąjį kartą. Du kartus į kulinarinį safarį yra leidęsi ir kauniečiai, kartą – klaipėdiečiai. Norintys dalyvauti kulinariniame safaryje turėtų suskubti ir įsigyti bilietus renginio svetainėje

Organizatorių archyvo nuotr./Gėrimas restorane
Organizatorių archyvo nuotr./Gėrimas restorane

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?