Tereikia žinoti keletą greitai paruošiamų ir gardžių pertepimų receptų!
Maskarponė. Desertus su populiariuoju itališku maskarponės sūriu paruošti visai paprasta. O sugaištą laiką atperka dieviškas jūsų paruoštų gardėsių skonis. Maskarponę pertepimams galima naudoti vieną – tik tada ruošiamas skanėstas bus kaloringesnis ir brangesnis, mat šis sūris ir riebus, ir nepigus. Arba maišyti perpus su trinta liesa varške ar kitu liesesniu itališku sūriu, pavyzdžiui, rikota. Niekada neprašausite pro šalį maskarponės kremus gardindama citrinų sultimis, kurios suteiks desertui malonios rūgštelės. Pikantiški pagardai, tokie kaip nutarkuotos citrinų žievelės ir vanilė (geriau rinkitės ne sintetinę vanilę, o natūralią vanilės ankštį), taip pat puikiai tinka. Jeigu norite, kad įdaras būtų itin lengvas ir purus, maskarponę maišykite su plakta grietinėle.
Uogos. Atsižvelgdama į metų laiką, rinkitės arba šviežias, arba šaldytas trintas uogas. Pertepimams galima rinktis ir uogienes bei džemus. Tiesa, patyrę konditeriai sako, kad šviežios uogos visada gardžiau nei virtos. Jeigu uogas bersite į, pavyzdžiui, varškės ar jogurto masę, prieš tai apvoliokite jas krakmole – tolygiau pasiskirstys. Šaldytas uogų tyres pertepimams geriau maišyti su trupučiu želatinos ar krakmolu – įdaras bus standesnis. Labai gražiai atrodo tokia žvilganti uogų tyrė, užtepta ant torto ar pyragaičio viršaus ir papuošta šviežiais mėtos ar melisos lapeliais.
Obuoliai. Labiausiai jie tinka pyragams ir pyragaičiams su trapia ir mieline tešla. Smulkinti obuoliai dažniausiai maišomi su cinamonu arba specialiu mišiniu obuolių pyragams, kuriame yra ir gvazdikėlių, muskatų. Įdarams su obuoliais ruošti tinka razinos, riešutai, nutarkuotos citrinų žievelės, šlakelis brendžio arba romo. Jeigu obuoliai labai sultingi, konditeriai pataria į įdarą įberti saujelę kitą džiūvėsėlių arba avižinių dribsnių – kepant pyragus ar bandeles džiūvėsėliai sugers iš obuolių išsiskyrusias sultis ir pyragas neištiš. Norite išskirtinio skonio įdaro? Smulkintus obuolius trumpai pakepinkite svieste.
Jogurtas. Liesas jogurtas ypač tinka riebesnės tešlos gaminiams pertepti. Be to, šio produkto galite pasirinkti kokio tik norite skonio – prekybos centruose rasite su avietėmis, abrikosais, žemuogėmis ir kt. Jogurtas maišomas su želatina ir įvairiais prieskoniais – vanile, citrinų sultimis, jei natūralaus skonio – ir šviežiomis uogomis ar vaisiais. Tiesa, pertepimų su jogurtu verčiau neskaninkite bananais ir kiviais. Pirmieji greitai pajuosta, todėl deserto išvaizda smarkiai nukenčia, o antrieji bet kokius pertepimus smarkiai skystina, be to, jie greičiau rūgsta.
Vaisiai. Gaivos varškės, jogurto ir grietinėlės pertepimams suteiks apelsinai ir mandarinai. Tik nulupusi žievę, nepamirškite pašalinti ir baltosios žievelės dalies, o didesnes skilteles susmulkinkite.
Plakta grietinėlė. Paruošti pertepimus su grietinėle – vieni juokai. Tereikia labai gerai atvėsintą išplakti su vanile bei šlakeliu citrinų sulčių ir dar atšaldyti. Grietinėlę galima gardinti ir kakava – įgaus kitokią spalvą ir skonį.
PARAGAUKITE!
|
||
|
||
|