Pasaulyje vertinama išskirtinė mėsos kokybė ir neprilygstamas skonis
Lietuvoje auginami mėsiniai galvijai ypač vertinami dėl mėsos kokybės, kadangi turi ypatingai geras augimo sąlygas. Jie ne tik maitinami natūraliu pašaru – žole bei šienu, bet ir miega tvartuose ant šiaudų. Pasaulyje tokia išskirtinė mėsa labai vertinama, ypač daug jos suvartoja japonai – net 40 kg kiekvienas žmogus per metus. Europos vidurkis yra apie 15 kg žmogui per metus, o Lietuvoje – tik 4 kg.
„Mėsinių veislių galvijų mėsa yra išskirtinė dėl marmuriškumo – tai ypatinga mėsinio galvijo savybė riebalus kaupti tarp raumeninių skaidulų. Tokia mėsa pasižymi labiau išreikštu skoniu, sultingumu ir minkštumu. Būtent iš tokios mėsos labai paprasta pagaminti ypač minkštus ir sultingus jautienos kepsnius ir kitus patiekalus. Kepant ar troškinant tokią mėsą, riebalai pamažu tirpsta ir patiekalas įgauna minkštą konsistenciją, būna išreikšto skonio ir aromato“, – pasakoja „Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas.
Naujiena galės mėgautis ir „Norfos“ pirkėjai
„Rivonos“ mėsinėje veislinių galvijų produkcija atsirado neseniai. Pasak J.Lebriko, mėsos kokybę lemia galvijų veislė, lytis ir šėrimo bei laikymo sąlygos. Būtent todėl įmonė kelis mėnesius bendravo su Lietuvos mėsinių veislių galvijų augintojais, kruopščiai rinko informaciją ir atsirinko tinkamus tiekėjus.
„Šiuo metu mūsų įmonėje yra išpjaustoma 12 pavadinimų mėsos dalių, kurios yra tiekiamos į „Norfos“ parduotuves. Kadangi superkame kelių rūšių galvijus – limuzinų, angusų ir kitokių veislių, ženklinime nurodome užrašą „Mėsinių galvijų“. Pirkėjai mėsą gali rinktis pagal tai, kokį patiekalą nori gaminti – išpjova ir nugarinė labiausiai tinka kepsniams ir didkepsniams, kietesnė priekinės dalis mėsa – troškiniams, marinavimui ir malimui“, – teigia įmonės vadovas.
Patyrę išpjaustymo meistrai taip pat paruošia mėsą sausam brandinimui, kuri brandinama „Norfos“ parduotuvėje esančioje specialioje brandinimo kameroje, laikantis nustatytų drėgmės ir temperatūros parametrų.
Mėsinių galvijų mėsa – puikus pasirinkimas skaniam kepsniui
Mitybos specialistai vieningai sutaria, kad jautiena turėtų dažniau atsirasti ant mūsų stalo. Joje yra ne tik daug pagrindinės ląstelių statybinės medžiagos – baltymų, bet ir daug B grupės vitaminų – B, B2,B12 bei mineralinių medžiagų – kalio, geležies, magnio, cinko. Jautiena yra vienas pagrindinių geležies šaltinių, joje gausu nepakeičiamų amino rūgščių.
Gaminant jautieną tereikia teisingai pasirinkti tinkamiausią galvijo dalį suplanuotam patiekalui paruošti. Taip pat labai svarbu neperkepti mėsos, o pagardinti ją pakaks tik druska ir pipirais. Nuo šiol dar aukštesnės kokybės šviežios lietuviškos mėsinių galvijų mėsos ieškokite šių „Norfos“ parduotuvių šviežios mėsos skyriuose, kur ši mėsa išskiriama specialiais kainoženkliais.
Savanorių pr. 176, Vilnius (Nbazė);
L.Asanavičiūtės g. 29, Vilnius;
Kalvarijų g. 151, Vilnius;
Justiniškių g. 91, Vilnius;
Genių g. 10A, Vilnius;
Ukmergės g. 298, Vilnius;
Minsko pl. 3, Vilnius;
Ateities g. 48, Vilnius;
Ateities g. 10, Vilnius;
Mokyklos g. 2C, Egliškių km., Vilniaus r.;
Klevų al. 4, Lentvaris, Trakų r.;
Šiaurės pr. 44, Kaunas;
Taikos pr. 66A, Klaipėda;
Pramonės g. 6, Šiauliai;
Žeimių g. 26A, Jonava;
Sabališkių g. 1J, Elektrėnai;
Vilniaus g. 99, Molėtai;
Šventosios g. 25H, Kretinga;
Gedimino g. 8, Telšiai;
Vytauto g. 28, Zarasai.