Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kuo pagardinti vandenį vasarą? 10 skanių ir aromatingų priedų derinių

Daug sykių girdėta ir verta paisyti: kai karšta, greičiau prarandame skysčius, tad reikia nepamiršti gerti pakankamai vandens. Jis gali būti paskanintas vaisiais, daržovėmis, žolelėmis ir nors yra tikinčių, jog toks vanduo su įvairiais priedais dar ir detoksikuoja, šįkart ne apie tai, bet apie gaivumą, puikų skonį ir aromatą.
Paskanintas vanduo
Paskanintas vanduo / Vida Press nuotr.

Jau įprasta vandenį paskaninti griežinėliu citrinos ir/ar mėtos šakele, tačiau tokių priedų gali būti gerokai daugiau ir įvairesnių. Ir net nebūtina ruošti ko nors ypatingo: pavyzdžiui, kai nulupame mangą ar ananasą, vietoje to, kad likučius išmestume, galima jais paskaninti vandenį. Tas pats galioja ir agurko ar morkos žievei, petražolių stiebeliams, kalendroms ar mėtoms (beje, žolelės išskirs daugiau skonio, jei prieš metant į vandenį bus kiek pagrūstos grūstuvėje).

Jei norite, kad vanduo įgautų bent šiek tiek priedų skonio, jis turėtų pastovėti bent 2–3 valandas, tačiau jei laikysite vandenį ilgiau nei 12 val., vaisius, daržoves ir žoleles geriau išimti ir palikti tik skystį, kad vanduo nesugestų.

Štai 10 derinių pasiūlymų, išbandykite ir išsirinkite mėgstamiausią (priedų kiekis apskaičiuotas 1,5 litro vandens).

Derinys Nr. 1: mangas + žalioji citrina + bazilikas

Jums reikės: kruopščiai nuplauto mango žievelės, 1/2 žaliosios citrinos, susmulkintos plonais griežinėliais, šakelės baziliko su lapeliais arba kelių kiek pagrūstų stiebelių.

Derinys Nr. 2: agurkas + citrina + levanda

Jums reikės: smulkintos 1 agurko žievės arba 10 kieto agurko griežinėlių, 1/2 citrinos, supjaustytos plonais griežinėliais, 1 arbatinio šaukštelio džiovintų levandų.

Derinys Nr. 3: ananasas + imbieras

Jums reikės: 1/2 ananaso žievės arba 3 plonų griežinėlių ananaso, 3 cm ilgio šviežio nulupto imbiero gabalėlio.

Derinys Nr. 4: įvairūs raudonieji ir mėlynieji vaisiai bei uogos

Jums reikės: pagal skonį – nesmulkintų aviečių ir mėlynių, į ketvirčius perpjautų braškių. Skonį dar paryškins truputis paprastosios ar žaliosios citrinos sulčių.

Vida Press nuotr./Vanduo su braškėmis ir agurkais
Vida Press nuotr./Vanduo su braškėmis ir agurkais

Derinys Nr. 5: arbūzas + mėta + melionas

Jums reikės: nupjautos arbūzo ir meliono žievės vidinės dalies gabaliukų, kelių šakelių mėtų su lapeliais.

Derinys Nr. 6: ramunėlės + vyšnios + citrina

Jums reikės: arbatinio šaukštelio ramunėlių žiedų, 12 perpus perpjautų vyšnių, kelių plonų citrinos griežinėlių.

Derinys Nr. 7: obuolys + agurkas + pankolis + žalioji citrina

Jums reikės: 1/2 griežinėliais supjaustyto obuolio, 1 riekelėmis supjaustyto agurko, riekelės pankolio, kelių griežinėlių citrinos.

Derinys Nr. 8: didysis greipfrutas pomelo + rozmarinas

Jums reikės: kelių pomelo gabalėlių, šiek tiek pagrūstos rozmarino šakelės.

Vida Press nuotr./Paskanintas vanduo
Vida Press nuotr./Paskanintas vanduo

Derinys Nr. 9: kivis + rūgštus obuolys + kokosas

Jums reikės: 1 kivio, padalyto ketvirčiais, 1/2 obuolio, supjaustyto plonais griežinėliais, 1 arbatinio šaukštelio džiovinto kokoso drožlių.

Derinys Nr. 10: morka + agurkas + kalendra

Jums reikės: 1 plonomis juostelėmis supjaustytos morkos, 1 agurko žievelės, kelių šakelių šviežios kalendros. Galite dar įmesti kelias sėklytes kardamono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas