Tuomet verta išmėginti vyšnių uogų tyrės saldainius. Aukštaitijos krašte juos vadina vyšniomis su šerkšnu.
Skinant vyšnias pasitelkite visokeriopą įmanomą pagalbą tiek vaikų, tiek kaimynų ar bičiulių (saldainius gardžiausia valgyti ne vienam), uogas nuplaukite, išimkite kauliukus, o tuomet instrukcija žemiau.
Vyšnių saldainiams reikės: vyšnių uogų, cukraus, cukraus pudros.
Gamybos procesas: vyšnias, jau išgelbėtas nuo kauliukų, užpilame cukrumi ir palaikome per naktį. Procesas ir laikas svarbus, tokiu būdu išsiskirs sultys, o pačios uogos įgaus saldumo.
Nupiltą vyšnių sunką drąsiai naudokite gėrimams, kompotams ruošti, o uogas trintuvu sutrinkite.
Gauta tyrė džiovinama elektrinėje uogų ir vaisių džiovyklėje, iš bėdos galima mėginti ir orkaitėje (prireiks vėjelio funkcijos).
Prieš supilant tyrę, verta patiesti sviestinį popierių, o ją paskirstyti maždaug 1 centimetro storio sluoksniu. Vyšnioms išdžiūti gali prireikti maždaug paros.
Gautą lakštą reikėtų supjaustyti norimo pločio juostelėmis, o šias susukti. Taip gims vyšnių saldainiai. Juos pagardinti galima cukraus pudra. Štai jums ir šerkšnas! Gardu visus metus.