Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kuskuso ir džiovintų pomidorų salotos: gaminsite ne kartą

Išrankiems valgytojams, ištroškusiems sodrių skonių, šios salotos tikrai paliks įspūdį!
Kuskuso ir džiovintų pomidorų salotos
Kuskuso ir džiovintų pomidorų salotos / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1/3 puodelio kuskuso kruopų,

200 g vištienos filė,

pusės ilgavaisio agurko,

pluošto romaninių salotų,

saujos saulėje džiovintų pomidorų,

Padažui:

šaukštelio medaus,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

šaukštelio garstyčių,

druskos,

pipirų.

Kaip gaminti:

1. Išvirkite trečdalį puodelio kuskuso kruopų ir jas atvėsinkite.

2. Pagardinkite vištienos filė mėgstamais prieskoniais ir iškepkite keptuvėje. Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.

3. Nuplaukite ir suplėšykite keletą salotos lapų, plonais griežinėliais supjaustykite agurką. Viską sudėkite į dubenį ir ant viršaus uždėkite saulėje džiovintų pomidorų.

4. Paruoškite padažą. Į atskirą nedidelį dubenėlį įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, šaukštelį medaus bei šaukštelį citrinos sulčių. Krėskite šaukštelį garstyčių. Išmaišykite padažą iki vientisos masės.

5. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite padažą iki vientisos masės ir paskaninkite salotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos