Reikės:
- didelio saliero gumbo;
- 2–3 saliero stiebų;
- 2 paprikų;
- 2 morkų;
- ketvirčio nedidelės kopūsto galvutės;
- 3 svogūnų;
- kelių skiltelių česnako;
- lauro lapų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 stiklinės pomidorų pastos;
- žiupsnelio krapų, petražolių ir kalendrų.
Gaminimas:
1. Daržoves nuvalykite ir smulkiai supjaustykite.
2. Susmulkintas daržoves (išskyrus svogūną) suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Pavirę pusvalandį, pagardinkite druska ir prieskoniais.
3. Svogūną susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi, sudėkite pomidorų pastą ir dar kelias minutes patroškinkite. Paskui šią masę sukrėskite į sriubą ir dar kelias minutes pavirkite.
4. Sriubą sutrinkite, pagardinkite mėgstamais žalumynais ir skanaukite.