Ingredientai (12 standartinio dydžio keksiukų):
- 150 g miltų;
- 50 g cukraus;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnis malto imbiero;
- 125 ml neutralaus skonio aliejaus;
- 50 ml skysto medaus;
- 50 ml klevų sirupo;
- 2 vidutiniai kiaušiniai, švelniai paplakti;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
- 1 didelis saldžiarūgštis obuolys, nuluptas ir stambiai sutarkuotas;
- 1 didelė morka, nuskusta ir stambiai sutarkuota;
- saujelė razinų, nuplautų ir nusausintų (nedėkite, jei nemėgstate);
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keksiukų formos duobutes išklokite specialiais popieriniais „sijonėliais“.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, kiaušinius, vanilę, medų ir klevų sirupą. Tada suberkite čia morkas, obuolius ir razinas ir darsyk išmaišykite.
4. Sudėkite į skystąją masę sausuosius ingredientus, kruopščiai, bet atsargiai išmaišykite, stengdamiesi nepermaišyti.
5. Krėskite tešlą į formos duobutes, užpildydami maždaug 3/4 tūrio. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min.
6. Leiskite keksiukams kelias minutes pravėsti kepimo formoje, o tada išimkite ir baikite vėsinti ant grotelių kepiniams.