„Maxima“ kulinarijos meistrai pranešime žiniasklaidai dalinasi nesudėtingu receptu. Jame pyrago pagrindui galima naudoti pirktinę gatavą šaldytą tešlą. Tad raitojamės rankoves ir kepame!
Gardžiam slyvų pyragui paruošti reikės:
- 700 g riekelėmis supjaustytų mėlynųjų slyvų;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- pusės puodelio cukraus;
- ketvirčio puodelio miltų;
- žiupsnelio druskos;
- ketvirčio a. š. malto cinamono;
- šaldytos tešlos (pyrago pagrindui).
Pyrago viršui reikės:
- pusės puodelio cukraus;
- pusės puodelio miltų;
- ketvirčio a. š. malto cinamono;
- 3 v. š. atšaldyto sviesto.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Paruoškite įdarą: slyvas sudėkite į didelį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. Suberkite cukrų, miltus, druską bei cinamoną ir viską atsargiai išmaišykite. Iš šaldytos tešlos skardoje suformuokite pyrago pagrindą ir į jį supilkite pasigamintą slyvų įdarą.
Tuomet paruoškite pyrago viršų: atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, cinamoną. Pamažu įtrinkite sviestą, kol viskas pavirs trupiniais. Gautus trupinius užberkite ant slyvų įdaro.
Pyragą įdėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras pradės burbuliuoti – apie 50–60 minučių. Jei reikia, paskutines 20 minučių kraštus uždenkite folija, kad šie nepradėtų degti. Pyragui iškepus, palikite atvėsti ant grotelių. Mėgaukitės!