L.Rimgailė pasakoja, kad nors šeimoje nesilaiko visų sveikos mitybos principų, tačiau atidžiai vertina maisto produktų kokybę. „Tadas tikrai nesureikšmina sveikos mitybos, bet pusryčiams dažniausiai renkasi sveiką variantą – vaisių glotnučius. Aš rytais leidžiu sau daugiau angliavandenių, bet dieną renkuosi salotas su sočiais priedais. Kai gaminu abiem, dažnai renkuosi žuvį arba liesesnę mėsą. Gruzdinto maisto beveik nevalgome, pusgaminių retkarčiais neišvengiame, todėl į viską žiūrime ramiai, be fanatizmo“, – pasakoja ji.
L.Rimgailė savo pirkinius planuoja iš anksto. Kartą per savaitę susidariusi savaitės valgiaraštį, produktus užsako iš vieno iš didžiųjų prekybos tinklų e. parduotuvės. Jos prekių krepšelyje atsiduria nemažai ekologiškų, natūralios sudėties produktų.
Iš šių produktų gimė naujas L.Rimgailės varškės bei sūrio pyrago receptas. Skanėstą ji gardino ekologiška uogiene ir riešutų sviestu. Jis puikiai tiks ir švenčių stalui.
Varškės ir sūrio pyragas
Sudėtis
pagrindui:
- 180 g arbatinių sausainių;
- 80 g migdolų miltų;
- 80–100 g sviesto.
pagrindinei varškės ir sūrio masei:
- 3 pakelių varškės;
- 400 g kreminio sūrio;
- 1 apelsino žievelės;
- 140–150 g cukraus;
- 3 didelių kiaušinių.
Gaminimas
1. Pirmiausia gaminkite pagrindą. Jam skirtus sausainius susmulkinkite, išmaišykite su riešutų miltais ir ištirpintu sviestu. Kepimo formos dugną padenkite šia mase, prispauskite ir pastatykite į šaldytuvą.
2. Ruoškite varškės ir sūrio masę. Šiai masei skirti produktai turi būti kambario temperatūros. Visus juos maišykite šluotele arba trumpai plakite plaktuvu.
3. Ant suformuoto pagrindo tepkite žemės riešutų sviesto sluoksnį (L.Rimgailė rinkosi produktų linijos „I love eco“) ir pasirinkto džemo.
4. Ant viršaus supilkite varškės ir sūrio masę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. iki 160 °C temperatūroje.
5. Atvėsintą pyragą per naktį laikykite šaldytuve.