DIENOS RECEPTAS
2 asmenims. Pagaminsite per 40 min.
Produktai
300 g jautienos nugarinės; 1 valg. š. alyvuogių aliejaus; pagal skonį stambios druskos ir penkių pipirų mišinio; kelių lapelių rozmarino.
Padažui
10 karališkųjų krevečių; pusė ankšties aitriosios paprikos; gabalėlis imbiero šaknies; 3 skiltelės česnako; 1 arbat. š. kalendros; 1 valg. š. aliejaus; 1 valg. š. citrinos sulčių;
Kaip gaminti
1. Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti.
2. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos (tik versdamos nedurkite šakute – išbėgs sultys ir kepsnys liks sausas) ir padėkite šiltai.
3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite.
4. Česnakus ir imbiero šaknį nulupkite, sukapokite, iki pagels pakepinkite aliejuje, tada suberkite kalendrą, supilkite citrinų sultis ir sumeskite krevetes. Kepinkite apie 6 min. ir užpilkite ant didkepsnio.
5. Tiekite su mėgstamomis daržovėmis.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
VEGETARIŠKA |
||
SVEČIAMS Rytietiški ritinėliai su žalumynais |