Kiaulienos šašlykas su keptomis paprikomis ir grybais
Ingredientai:
- 700 g kiaulienos sprandinės ar nugarinės;
- keliolika panašaus dydžio pievagrybių;
- 2 saldžiosios paprikos;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
naminiam majonezui, kurį naudosime marinatui:
- 1 kiaušinio trynys;
- pusės citrinos sultys;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelis švelnių garstyčių.
Alternatyva: jei šašlykų nenorite marinuoti patys, rinkitės „Lidl“ kiaulienos sprandinės šašlyką majonezo marinate.
Gaminimas:
1. Pagaminkite naminį majonezą (jo tereikia poros šaukštų, tuomet šašlykai nedegs). Išsukite kiaušinio trynį su citrinos sultimis, įdėkite garstyčių, o tada įpilkite šiek tiek aliejaus.
2. Kiaulieną supjaustykite nemažais kubeliais, dėkite į dubenį, o tada gerai apvoliokite pagamintu naminiu majonezu. Uždenkite ir marinuokite 2–3 val.
3. Kiaulieną verkite ant iešmų ir kepkite ant tinkamai įkaitinto grilio.
4. Supjaustykite paprikas nemažais gabaliukais, suverkite juos pakaitomis su grybais ant poros iešmų ir taip pat kepkite ant grilio.
5. Kai ant visų iešmų mėsa ir gėrybės bus beveik iškepę, berkite druskos ir pipirų.
Suvožtinis su ant grilio keptais lęšių paplotėliais
Ingredientai:
- 4 bandelės mėsainiams;
- saujelė gražgarsčių.
paplotėliams:
- 1 stiklinė raudonųjų lęšių;
- 0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis kario miltelių;
- žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių.
Alternatyva: jei paplotėlių nenorite ruošti patys, puikiai tiks „Lidl“ veganiški mėsainiai.
padažui:
- 1 avokadas;
- 1 mažas raudonasis svogūnas;
- šlakelis citrinos sulčių;
- žiupsnis druskos.
Gaminame:
1. Lęšius berkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 15 min., kol bus minkšti. Nusunkite ir atvėsinkite.
2. Lęšius, džiūvėsėlius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles berkite į elektrinį smulkintuvą, čia supilkite ir alyvuogių aliejų bei pusę stiklinės vandens. Suberkite ir prieskonius bei druską, viską labai gerai susmulkinkite iki lipnios masės su nedideliais ingredientų gabaliukais.
3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius paplotėlius, o tada kepkite ant įkaitinto grilio, kol gražiai apskrus. Apverskite atsargiai, kad nesubyrėtų.
4. Bandelių puseles taip pat pašildykite ant grilio. Iš avokado, smulkinto raudonojo svogūno, citrinos sulčių ir druskos išsukite padažą.
5. Metas formuoti suvožtinius: ant apatinės bandelės tepkite padažo, dėkite gražgarsčių, ant jų – paplotėlį, tuomet vėl gražgarsčių, o tada užvožkite antrąja padažu plonai patepta bandelės puse.