Šįkart Tarasovai su 15min žiūrovais sveikinasi arabiškai – demonstruoja, kaip pagaminti šios šalies virtuvės patiekalą – liulią kebabą, tabulė salotas ir humusą.
„Liulia kebabas yra firminis Violetos patiekalas, kurį valgome rečiau, bet pagaminame ateinantiems svečiams“, – pristato Vilius.
„Aš jį gaminti pradėjau gyvendama Klaipėdoje, nes man labai trūko tokio maisto, tuo metu nebuvo restoranų, gaminančių arabiškos virtuvės patiekalus“, – pasakoja Violeta.
Pradėjusi ruošti kebabą iš avienos ir jautienos, V.Tarasovienė Viliui patiki užduotį nulupti svogūną, tačiau kartu patraukia per dantį, kadangi tai padaryti jis turi kone kiekvienoje laidoje.
„Šiaip dažniausiai sėdi prie televizoriaus ir lauki, kol bus padaryta“, – rėžia Violeta. Ir toliau prašo supjaustyti pomidorus.
„Parodysiu, kaip reikia – pjaustyk mažais kubeliais“, – aiškina V.Tarasovienė.
„Ne, žinok, gal tiek to, – savo jėgomis suabejoja Vilius. – Nors duok, vieną pabandysiu supjaustyti, kad pajuokinčiau žmones.“
„Tu perspaudi pomidorą, peilis turi padaryti visą darbą... Ne, nereikia, nepjaustyk“, – greitai išvadas padaro Violeta ir daržoves supjausto pati.
Pora kaskart pasijuokia, kad susiduria su problemomis patiekdama patiekalą lėkštėje, o Violeta pripažįsta, kad net naktimis nemiega, galvodama, kaip reikėtų gražiai viską sudėlioti.
„Jis ir taip gražiai atrodys, jame yra daug spalvų. Liulia kebabą moki pateikti skaniai ir jis lėkštėje atrodo gerai“, – pagiria Vilius.
Vis dėlto netrukus Vilius atsilygina Violetai ir pašiepia ją, kadangi dėdama tahini pastą, pritaškė ant spintelės.
„Jau pridirbai vėl... Nu ir terla tu esi. Kaip paskui kūdikį turiu vaikščioti ir viską tvarkyti“, – piktinasi V.Tarasovas.
Pabaigę ruošti arabiškos virtuvės patiekalą, Vilius vėl gauna teisę pirmasis įvertinti patiekalą.
„Viskas pavyko! Kaip visada, tobulai pagaminta“, – džiaugiasi Vilius.
Kaip pagaminti liulia kebabą ir tabulė salotas, žiūrėkite įraše: