Keksiukams reikės:
- 200 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),
- 200 g Rududu kremo,
- 3 kiaušinių,
- 100 g sviesto,
- 3 valg. š. riešutų sirupo,
- 180 g miltų,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- 100 g juodojo šokolado,
- 6 nedidelių balionų.
Ledams reikės:
- 600 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),
- 1 arb. š. mėtų ekstrakto,
- 200 g saldinto kondensuoto pieno.
Gaminimas:
Ledams iki standžių putų išplakti 400 ml grietinėlės, sumaišyti su saldintu kondensuotu pienu ir mėtų ekstraktu. Viską supilti į ledų gaminimo aparatą ir palikti maišyti apie valandą. Išmaišytą masę supilti į sandarų indelį ir užšaldyti. Jeigu nėra ledų gaminimo aparato, arba gerai išplaktą masę šaldyti indelyje ir 3-4 kartu kas valandą gerai išmaišyti, kad nesusidarytų ledų kristalai.
Į ant garų vonelės ištirpintą juodą šokoladą iki vidurio įmerkti pripūstus (švariai nuplautus) balionus. Juos ištraukus, sustatyti ant kepimo popieriumi ištiesto padėklo ir padėti į šaldytuvą. Ištraukus sustingusius puodelius, balioną prakirpti ir nuimti nuo šokolado. Indeliai ledams serviruoti paruošti.
Keksiukams iki standžių putų išplakti likusią grietinėlę (200 ml), į ją supilti trumpai pašildytą Rududu (kad truputį suskystėtų ir lengvai įsimaišytų į grietinėlę) ir riešutų sirupą.
Suplakti ir į masę įmaišyti kiaušinius bei tirpintą, bet nekarštą sviestą. Suberti miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai išmaišyti kol neliks sausų miltų. Turi gautis grietinės tirštumo tešla.
Tešlą supilstyti į keksiukų formeles ir kepti apie 30-35 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Laima K.