Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimos paukščių pienas – purus gardėsis, kurio norėsis dar ir dar

„Tai puiki dovana draugui ar netikėtam svečiui pavaišinti. Pagal šį receptą pagamintas paukščių pienas laikomas šaldytuve ir gali išsilaikyti apie 3-5 dienas. Svarbu užtikrinti, kad jis būtų laikomas sandariai uždarytoje talpoje ir neprisigertų kitų kvapų ir neapdžiūtų. Agaras suteikia gaminiui stangrumo, todėl jo tekstūra išliks tinkama“, – dalinasi prancūziškos konditerijos meistrė, kurianti išskirtinius desertus Laima Vizbarienė.
Laimos paukščių pienas
Laimos paukščių pienas / Laimos Vizbarienės nuotr.

Jums reikės:

  • 130 g sutirštinto pieno,
  • 240 g sviesto,
  • 150 g kiaušinių baltymų,
  • 350 g cukraus,
  • 220 g vandens,
  • 12 g agaro,
  • 1vnt vanilės ankšties arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės pastos.

Laimos patarimas: „Aš naudoju konditerinę formą, metalinį kvadratą 20*20cm.Galite naudoti kokią kitą panašaus diametro formą, kurią būtų galima lengvai išimti (galime iškloti maistine plėvele). Visi produktai darbo metu turi būti kambario temperatūros.“

Laimos Vizbarienės nuotr./Laimos paukščių pienas
Laimos Vizbarienės nuotr./Laimos paukščių pienas

Kaip gaminti:

1. Kambario temperatūros sviestą su sutirštintu pienu plakame mikseriu iki vientisos masės. Išplakus padedame į šalį.

2. Vandenį, cukrų ir agarą, vanilės sėklas pilame į puodą, pamaišome ir verdame sirupą iki 110°C.

3. Kai sirupas pasiekia 108°C laipsnius, pradedame plakti baltymus mikseryje (ar su rankiniu mikseriu) iki purios masės.

4. Kai sirupas pasiekia 110°C pradedame jį po truputį pilti į besiplakančius baltymus esančius mikseryje.

5. Supylus sirupą, masę plakame, kol ji atvės iki 58°C. Atvėsus masei iki 58°C, pradedame dalimis dėti sumaišytą sviestą su sutirštintu pienu.

6. Sumaišom viską iki vientisos masės ir supilame į pasirinktą formą, dirbame greitai, nes pasiekus 40°C, agaras pradeda stingti.

7. Nešam į šaldytuvą stabilizuoti. Aš šaldytuve laikau iki 2 val.

8. Išėmus supjaustome norimomis formomis. Aš pjaustau pailgai arba 5*5cm forma.

9. Pagamintą paukščių pieną galime apvolioti: tamsioje kakavoje, liofilizuotų vaisių pudroje, smulkintuose riešutuose, kokoso drožlėse.

10. Taip pat galite masę gardinti pistacijų pasta, lazdyno riešutų kremu dėdami į sviestą iki 20 g. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų